Росен Кирилов: Мачът със Славия ще бъде много оспорван

Росен Кирилов: Мачът със Славия ще бъде много оспорван

На традиционната пресконференция на ЦСКА 1948 в Пресклуб „България“ старши треньорът на тима Росен Кирилов заяви, че  очаква много оспорван мач със Славия от 23-ия кръг на първенството в efbet лига, тъй като всяка точка е важна както за “белите”, така и за неговия отбор. Той е сигурен, че играчите на Славия  ще дадат максимума от себе си, за да спечелят срещата.

Кирилов подчерта, че е доволен от показаното в тренировъчния процес от своите футболисти, които са амбицирани да постигнат добри резултати до края на първенството.

“Отборът се готви сериозно за мача със Славия. Чака ни много тежък двубой, тъй като всяка точка е ценна и за двата тима. Амбицирани сме да направим добър мач и да победим. Имахме няколко национали и контузени играчи, но тази седмица успяхме да се съберем всички. Видях  мотивирани и добри футболисти, които тренират с изключително желание и са амбицирани да постигнат добри резултати до края на първенството. Тези три седмици бяха за нас като една миниподготовка”, каза пред репортерите Росен Кирилов и заяви, че според него играчите на Славия няма да бъдат уморени след мача с Арда за Купата на България.

“Убеден съм, че футболистите на Славия ще успеят да се възстановят от мача с Арда и в  петък  ни чака много тежък двубой.  Това е отбор с традиции, има добри футболисти – и опитни, и млади. Те могат да ни изненадат, както и ние тях“.

Наставникът на ЦСКА 1948 подчерта, че е убеден в потенциала на младите играчи в отбора.

„Сигурен съм,  че много момчета от нашия отбор ще са част от националния тим след време. Искаме за всеки мач да се подготвяме възможо най-добре и да извличаме максимума. Не си правим сметки – срещу всеки противник трябва да сме подготвени и мобилизирани, това е целта на всички в клуба”.

Накрая Росен Кирилов заяви, че той и ръководството на ЦСКА 1948 са против промяна на формата на първенството.

“Форматът на първенството е интересен. Нашият клуб е против смяната  и връщането на формата с 16 отбора”, заключи Кирилов.