Димитър Илиев: Играем за класиране в първата тройка. Националният отбор има бъдеще.

Димитър Илиев: Играем за класиране в първата тройка. Националният отбор има бъдеще.

На специална церемония в Пресклуб „България“  капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе награден за Играч номер 1 на 22-ия кръг в efbet Лига.  

Той получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти, Найджъл Робърта (Левски) е с 6 гласа, Мартин Камбуров (Берое) има 3 гласа, а Галин Иванов (ЦСКА 1948) – 1 глас.

“Благодаря за наградата, на отбора и на съотборниците си. И срещу Арда във 22-ия кръг, и вчера срещу „Царско село“ постигнахме важни победи,  надявам се и занапред да играем добре и да печелим. Целта ни винаги е била да сме сред първите три отбора в първенството. Не подценяваме нито един съперник и влизаме здраво във всеки мач”, заяви след награждаването си Илиев.

Попитан за коментар за големия му пропуск по време на мача с Царско село вчера, в който „смърфовете“ спечелиха с 2:0, нападателят призна, че е подходил надменно, за което съжалява.

„И по-големи футболисти са изпускали такива положения. Показах надменност, за което съжалявам. Много време ще ме е яд за това положение. Ако бяхме загубили точки заради този мой пропуск, щеше да ми е много по-тежко. Мислех, че съм отбелязал и не подходих сериозно, за което се извиних. Хубавото е, че този пропуск не беше фатален за крайния резултат в мача. Добре е, че ги няма „Господари на ефира“, защото щяха да ми връчат още една статуетка…“

На въпрос как вижда развитието на националния ни отбор, Димитър Илиев сподели:

„Надявам се да имаме по-добри резултати с националния отбор. В трите изиграни досега мача имаше нови лица, които се показаха по добър начин. В последния мач срещу Северна Ирландия имахме трима доста млади защитници, както и дебютиращ вратар. Илиан Илиев-младши ми направи добро впечатление, както и Филип Кръстев, Доминик Янков… Млади момчета с бъдеще. Видяхме, че Вальо Антов на 20 години е готов да бъде стълб в защитата на националния отбор. Трябва обаче да погледнем реално, че играхме срещу изключително силни отбори. Срещу Италия стояхме много добре. В Северна Ирландия имахме нелоши контраатаки и с доза късмет можехме да победим. Това е основа, върху която трябва да стъпим. Има контроли след два месеца, в които треньорите ще могат да работят върху схемата, която се налага. Надявам се полека-лека да заиграем още по-добре и да имаме положителни резултати“, заключи Илиев.