За 5-а година Дряново става център на детско-юношеския футбол

За 5-а година Дряново става център на детско-юношеския футбол

От 17-и до 20-и юни Дряново ще посрещне отново участниците от цялата страна в детския футболен турнир за Купата на вафли Боровец. Домакините очакват не по-малко от 32 отбора за юбилейното 5-о издание на проявата. Организатори са Община Дряново, ФК „Локомотив 1927“, БФС, ЗС на БФС – Велико Търново и ОС на БФС – Габрово. Събитието, което ежегодно се превръща в истински празник, е под патронажа на футболните легенди от  САЩ’94 Емил Костадинов, Пламен Николов и Бончо Генчев.

Днес организаторите и спонсорите се събраха в пресклуб „България“, за да споделят своите идеи и очаквания със спортните репортери. Брифингът започна с едноминутно мълчание в памет на големия футболист Георги Димитров-Джеки, с когото се простихме днес в централното фоайе на Националния стадион „В. Левски“. Председателят на Общинския съвет в Дряново Тодор Георгиев, популярен с псевдонима си Теди Джорджо“, обяви, че в памет на великия защитник на ЦСКА и националния отбор тази година на турнира ще бъде връчена допълнителна награда – Купа за най-добър защитник.

Децата ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи – родени 2013 г, родени 2012 г, родени 2011 г и родени 2007/2008 г. Те ще мерят сили на обновените терени на ст. „Локомотив“ и ст. „Републиканец“ в с. Царева ливада. Те ще могат да получат съвети от златното поколение на родните футболисти в лицето на Е. Костадинов, Пл. Николов и Б. Генчев.

Костадинов и Николов изразиха надежда да блеснат таланти сред децата на терена, а други деца да се запалят по най-привлекателната и масова игра – футбола. Че детско-юношеският турнир в Дряново вече е традиция, посрещана с интерес и трепетно очакване от деца и възрастни, говори участието на все по-голям брой отбори през изминалите 5 г. Организаторите сериозно обмислят в близко бъдеще да разширят турнира с участието и на отбори от чужбина.  Пламен Николов лансира също идеята за провеждане на съпътстващ ежегоден турнир за ветерани. Заместник-кметът на Община Дряново Николай Карагьозов сподели, че прегръща тази идея и ще работи за нейното реализиране.