Радослав Кирилов: През следващия сезон Славия ще има много по-високи цели

Радослав Кирилов: През следващия сезон Славия ще има много по-високи цели

На специална церемония в Пресклуб „България“  нападателят на  Славия Радослав Кирилов  бе  награден за Играч №1 на 29-ия кръг на efbet Лига. За двата  гола  при победата над Етър с 3:0  Кирилов получи   7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти, а след него останаха  Бисмарк Чарлс (ЦСКА ) с 5 гласа, Юрген Матай (ЦСКА) с  3 гласа, Даниел Генов (Ботев Враца) с 2 гласа и Живко Атанасов (Левски) с 1 глас.

След  награждаването  Кирилов благодари на всички които са гласували за него и направи кратка равносметка за изминалия сезон на „белите“.

 „Първо искам да благодаря за наградата. Това бе тежък сезон за Славия, радвам, се че завършихме подобаващо и си осигурихме оставането в елита. Въпреки трудностите, успяхме накрая да постигнем нашата цел. Не, един професионалист не може да губи мотивация, нормално е през сезона да има трудни моменти, но  с идването на г-н Загорчич, който вдигна духом отбора, успяхме да се съберем като колектив и да изпълним целта, която не беше поставена в началото на сезона, но спрямо ситуацията в края, трябваше да се борим за оставане. Колкото до това дали ще остана в клуба, имам договор за  още една година, появиха се спекулации, но няма нищо конкретно, така че бъдещето ми е обвързано със Славия“, заяви офанзивният футболист и обясни спада във формата на тима при бившия треньор Александър Тарханов с раздялата с основни футболисти.

 „Причината за по-слабине мачове  не е една, а са няколко – тръгнаха си доста ключови футболисти от отбора,  а когато напуснат  5-6 силни играчи, нормално е да има спад,

отделно след 5-6 кръга си тръгна и треньорът, дойдоха млади играчи, на които им трябваше време. Ние, които останахме, също явно не сме си свършили работата, .но се радвам, че  в края  успяхме да се спасим. Мисля, че  Загорчич има основна заслуга за добрите ни игри в края на сезона, защото той най-добре познава отбора и от какво имаме нужда  ние играчите. Със сигурност целта пред клуб като Славия не е да се гони оставане в елита, мисля, че нещата няма да са същите през новия сезон. В Славия никога не е имало финансови проблеми, дори по време на пандемията. Щом отборът не е имал резултати, обикновено треньорът поема най-тежката отговорност, въпреки че причините не са само в него.  Надявам се  през  новия сезон да се привлекат добри футболисти и да гоним високи цели, да се борим за челните места в класирането, ще се опитаме и ще направим всичко възможно. Защо не? Отборът преди 3 години спечели Купата на България, ще направим всичко възможно да направим един добър сезон“, каза Кирилов,като поясни, че Славия има за приоритет привличането на български играчи.

„Като цяло политиката на клуба е да се сключват договори български футболисти, но понякога се стига и до вариант да се привличат чужденци. Тази година например дойде Питър Макрилос, който направи добър сезон. Но не е хубаво да се делят играчите – има такива, които заслужават и такива, които не”, каза Кирилов и заключи:

„По отношение националния отбор за мен футболистите не трябва да бъдат делени на млади и стари. Има футболисти, които заслужават да играят в националния. Трябва да се дава шанс на хората, които показват добри игри в даден момент и могат да помогнат на отбора. Селекционерът е преценил, че трябва да се вземат други футболисти, аз приемам това решение и да се надяваме, че можем да вземем  нещо в предстоящите мачове. Всеки един играч се стреми да се развива, аз съм вече на години, в които съм в силата си – нямам още много години до края на кариерата си, така че ако излезе оферта от чужбина, която е изгодна и за мен, и за клуба, ще говоря с ръководството“.