Волейболът на ЦСКА с нов стратегически партньор

Волейболът на ЦСКА с нов стратегически партньор

Реновиране на зала „Васил Симов“ и изграждане на нов спортен комплекс, акцент върху детско-юношеската школа и връщане на представителните отбори /мъже и жени/ на ЦСКА на върха в България – това са целите, които обявиха на специална пресконференция в Пресклуб „България“  президентът на ВК ЦСКА Александър Попов  и  Калоян Величков – президент на  фирма “Сънотех”, която освен финансово, ще подпомага клуба  в управлението и маркетинга.

“Чакането свърши, търпението си заслужаваше. Дойде времето да обявим  новия стратегически партньор в ЦСКА – това е фирма Сънотех със собственик и управител Калоян Величков, с чиято подкрепа ще започнем възраждането на нашия клуб”, каза пред репортерите  Попов и допълни:

 “Обединили сме се върху някои базисни неща – фирма Сънотех е голяма, международна, прозрачна и пълна с ентусиазъм. Смятам, че същите качества има и нашият клуб. Ние бяхме  и сме големи – най-големите международни успехи във всички видове спорт са свързани с ЦСКА. Прозрачни сме, през толкова много години на трудности, винаги честно и откровено сме споделяли настоящето и бъдещето на ЦСКА, а за ентусиазъм да не говорим. Надявам се, че сме намерили дългосрочен партньор, с който мечтата на всички фенове да се реализира колкото може по-бързо”, уточни   Попов и подчерта:

“Обединени сме в няколко аспекта от бъдещата ни работа. Започваме да работим по два фундамента в спортната работа в един клуб, по начина, по който трябва да се направят нещата. Обединени сме да започнем да мислим сериозно за материалната база и още по-сериозно за детско-юношекста школа. Когато  успеем  да оправим тези два много важни компонента, ще дойде време и за бъдещите успехи на представителните ни тимове, мъже и жени. Гарантирам ви, че съвсем скоро, много по-бързо, отколкото на наши съперници през годините е коствало, да се върнем там, където всички очакваме  и заслужаваме да бъдем”.

Калоян Величков заяви, че отдавна познава работата на Александър Попов и точно сега е настъпил момента, в който от компанията са решили да помогнат на армейския клуб.

“За нас това е чест и кауза, това е най-големият клуб в България. Още по-голямо удоволствие за нас е да помогнем точно на отбора на Сашо Попов, тъй като вие всички знаете през какви перипетии е минал и каква огромна личностна жертва е дал в последните 20 години. В момента договорът ни е за една година, но това е само началото. Нашите очаквания са за дългогодишно партньорство. Не става дума само за финансово подпомагане, а и в доста други аспекти – изграждане и подпомагане в мениджмънта, реорганизация на структура на управление, като  се надяваме да помогнем ЦСКА да има и други партньори и рекламодатели”.

Една от основните цели на новото партньорство ще бъде построяването на нов спортен комплекс на мястото на зала “Васил Симов”, който да може да приюти всички формации от школата на клуба, както и представителните отбори. Проблем за реализирането на този проект е неясният статут на комплекс “Червено знаме”, но Попов обяви, че клубът ще започне сондажи  със служебния министър на младежта и спорта по темата, а Величков изрази надежда до три години да бъде изградена нова зала.

Ако се окаже невъзможно да се строи на 4-ти километър, то ще бъде потърсена друга локация за новия дом на ЦСКА, а междувременно клубът ще започне спешен ремонт на зала “Васил Симов”.