Стилян Гроздев с втора „Златна България“ за спортист на месеца

Стилян Гроздев с втора „Златна България“ за спортист на месеца

„Ще търсим млади таланти“, обяви новият шеф на щангите Ариф Маджид

 За втори път в рамките на три години един от най-класните ни щангисти Стилян Гроздев бе избран за спортист на месеца в традиционната анкета на пресклуб „България“ сред спортните редакции. Той получи традиционната „Златна България“ и ваучер за луксозен уикенд. На церемонията присъстваха новият председател на БФВТ Ариф Маджид и националният селекционер Иван Иванов. Европейският шампион по вдигане на тежести в кат. 61 кг от първенството в Москва през април победи в надпреварата за спортист на месеца с 12 гласа, следван с 8 гласа от европейската шампионка на тепиха в кат. 57 кг Биляна Дудова. През март 2018 г. Стилян Гроздев отново спечели журналистическия вот, след като стана вицешампион на Стария континент.  

Щангистът днес бе зарадван и със сертификата, удостоверяващ поставените от него два рекорда за младежи по време на Европейското първенство в Москва. Документът бе връчен от Ариф Маджид.

„Да се фокусираме за Олимпийските игри и да търсим млади таланти“, така ръководителят на един от най-успешните видове спорт формулира своите приоритети.  Ариф Маджид е млад бизнесмен, собственик на верига от ресторанти за бързо хранене, хотели и строителна компания. За себе си казва, че е любител на щангите и затова иска да помогне на този спорт. Предприемачът получи доверието на ¾ от клубовете на редовното Общо събрание, което се проведе на 28 май. Само преди 7 месеца, в края на октомври м. г. , се състоя редовен форум, на който бе преизбран на най-високия пост досегашният шеф Неделчо Колев, но решенията на форума не са регистрирани след това от съда, каквато е задължителната процедура. Така се стигна до второ Общо отчетно-изборно събрание, поясни националният селекционер Иван Иванов.

„Той е отличен треньор и съм сигурен, че ще остане и след Олимпиадата“, заяви днес г-н Маджид. Селекционерът похвали европейския вицешампион от Москва в кат. 109 кг Христо Христов, който преди броени дни грабна световната титла до 20 г., но подчерта, че резултатите му са малки за Олимпийски игри. Така с отпадането на Христо сред първоначално четирима конкуренти за две олимпийски квоти, Иван Иванов вече ще избира за Токио между трима – Стилян Гроздев, Божидар Андреев и Бейтула Юндер. Моята задача става по-трудна, сподели старши треньорът днес. До 4 юни Международната федерация ще публикува последните ранглисти и въз основа на подреждането и според резултатите от контролните състезания и моментната форма ще станат ясни двамата български щангисти, които ще вдигат това лято на Олимпийските игри.