В Плевен ще се проведе 12-ия пореден мемориал по СуперМото и писта в памет на Димитър Калчев

В Плевен ще се проведе 12-ия пореден мемориал по СуперМото и писта в памет на Димитър Калчев

Този уикенд  на писта „Долна Митрополия“ ще се проведат първите два старта от Европейския шампионат по СуперМото, както и третия и четвъртия кръг от държавния шампионат по мотоциклетизъм на писта, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ генералният секретар на Българската федерация по мотоциклетизъм Иво  Цветанов. Той подчерта, че състезанието е 12-и пореден мемориал в памет на големия приятел на българския мотоциклетен спорт Димитър Калчев, благодарение на когото през 2007 г. бе построено съоръжението за СуперМото , печелило три пъти приза „Най-добра писта за СуперМото в света“.

Стартовете влизат в тридневния си формат от преди години, като в петък са свободните тренировки, в събота и в неделя  – квалификации и стартове за всички класове.

Писта

Заявките за участие са 80, което е с 15 повече от предишните два кръга. На старта ще застанат лидерите във  временното класиране във всички класове – Пламен Христов –SP 125, Жулиета Ленкова – SSP 300, Александър Тодоров -SSP 600, Мартин Чой – SuperBike, Павел ДВраганов – F600   и Велислав Марков -F1000. Конкуренцията във всички класове този сезон е голяма и е възможно да има нови водачи в класирането.

Мартин Чой заяви пред  репортерите, че след кратка почивка е подновил тренировките и се надява отново да спечели , а след състезанието заминава за Франция за участие в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“.

СуперМото

В дисциплината СуперМото  ще участват 25 състезатели от България, Турция, Румъния, Чехия, Русия и Франция. Във всички класове – Junior, S3, 250cc. 450cc и OPEN  битките за първото място ще бъдат много оспорвани, тъй като редом с най-изявените пилоти от СуперМото ще се състезават нови имена, амбицирани да се докажат още в първите стартове.

Майкъл Иванов подчерта, че тренира усилено и се надява да се представи много добре в първите кръгове от Европейския шампионат.