Добрин Гьонов: „Играем, за да победим във всеки мач. Целта е класиране в Европа“

Добрин Гьонов: „Играем, за да победим във всеки мач. Целта е класиране в Европа“

   На традиционната пресконфер енция в Пресклуб „България“  преди началото на подготовката за новия сезон изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов обяви, че новата цел пред “червените” е класиране в Европа. Той съобщи и новината, че ще имат още един отбор във Втора лига. Пред журналистите бе представен и новия спортен директор на тима Радослав Здравков.
    “Искаме ЦСКА да се класира в Европа през новия сезон. Тодор Киселичков ще продължи да води отбора след добрите резултати, които постигна в първата шестица”, каза Гьонов и внесе яснота относно спекулациите за напускането на Ивайло Чочев: “Ивайло Чочев е футболист на ЦСКА 1948. Той се върна от лагер с националния отбор, сега е в почивка. Очакваме го да се присъедини към лагера в Банско и да води отбора, като един истински лидер, какъвто е той.“
    „ Сметки не сме правили и никога няма да правим“, каза той по повод твърденията, че биха имали по-големи шансове да играят в европейските турнири , ако бяха останали във втората осмица. „Това, че влязохме в шестицата ни даде възможност да играем срещу най-добрите отбори в България, и мисля, че го направихме по най-добрият начин. Затова има и доста запитвания за вратаря ни Даниел Наумов от други отбори. Това е въмможността  да се развиват българските футболисти. Ние спазваме всички правила и играем, за да победим във всеки един мач”.
Що се отнася до очакванията за промяна във формата на първенството, Гьонов отговори така: “Нямаме идея какъв ще е форматът на първенството, чакаме да ни кажат. Имахме някакви индикации кога ще почне първенството и по тях направихме програмата. Ще се съобразим с решението на БФС”.
    “Последните шест месеца прекарахме в редуване на базите – Бояна и Правец. Това са две от най-добрите бази в България. Нашите футболисти получават най-добрите условия да се трудят и да се развиват”, каза изпълнителният директор на ЦСКА 1948.
      От своя страна наставникът на ЦСКА 1948 Тодор Киселичков сподели, че всеки един от младите футболисти, привлечени в последно време, може да получи шанс за изява в първия състав на тима през новия сезон. „Ще дадем шанс на всичките  наши футболисти, дано се представят добре, особено младите момчета. Ако се забележи значителен прогрес на някой във втория отбор, ще му се даде шанс и в първия тим”, сподели Киселичков. „Подготовката ще протече изцяло в Банско, там ще бъдем и двата отбора. Както вече знаете, ще тренираме заедно. Уредени са контролните срещи и за двата тима. Условията в Банско са отлични. В нашата селекция има доста футболисти, мисля, че всички те са качествени. Бройката е достатъчна. На базата на тези хора, ще се опитаме да изградим боеспособни състави. На този етап имаме доста играчи, с които да работим. Ясно е, че селекцията е отворен процес”, каза още той.
     Пределно ясен и кратък пък бе новият спортен директор Радослав Здравков. Легендата на ЦСКА бе категоричен: „Никой от футболистите няма гарантирано място в първия или втория отбор. В зависимост от труда, който полагат, ще има непрекъснато движение и в едната посока и в другата.“
     Отборът на ЦСКА 1948 заминава за планинския ни курорт утре.