Тодор Киселичков: Очаквам в неделя интересен мач и се надявам ние да победим

Тодор Киселичков: Очаквам в неделя интересен мач и се надявам ние да победим

Наставникът на ЦСКА 1948 Тодор Киселичков даде традиционната си пресконференция в Пресклуб „България“  преди първия мач от новия сезон в efbet Лига срещу ПФК ЦСКА. Двубоят е в неделя от 18:45 часа на националния стадион „Васил Левски“.

„Направихме добра подготовка и всички сме в очакване на първия мач. Всяко начало е интересно, а първата среща винаги носи вълнение. Надявам се всички да сме на тази вълна, за да направим това, което тренирахме. Дерби, което е на старта, винаги е добре дошло. Очаквам да направим добър мач и да победим“, заяви Киселичков и допълни, че е гледал двубоя на ПФК ЦСКА с Лиепая.

„Гледах вчера мача  – за мен са добър отбор с добри играчи. Това, че за момента не успяват да постигнат резултатите, които желаят, не значи, че не са добри. За нас е по-важно как ще играят нашите футболисти. Донякъде те имат предимство, защото вече имат два официални мача. Ние изиграхме доста контролни срещи, но официалният двубой е доста различно събитие, което е в главите и краката на футболистите. Не вярвам, че нашите съперници ще се пазят за реванша с Лиепая“, коментира старши треньорът на  ЦСКА 1948. Той уточни, че почти всички футболисти в отбора са здрави, има един-двама, които имат леки болежки, но това не значи, че няма да могат да вземат участие в двубоя.

„Влизаме в този мач с пълна група, което говори, че подготовката е минала добре и сме се опазили от контузии. Единствено Ангел Лясков е с по-трайна контузия, която лекува и само той ще отпадне от групата. За отбора ни е плюс, че  Ивайло Чочев, който е много добър футболист, остава при нас през новия сезон. Тимът ни е изграден от 20 и няколко играчи и искам всички те да са лидери. Разчитаме на всеки един от тях”.

За поставените цели през  новия сезон, Тодор Киселичков  заяви:

„Поставените цели са във всеки един мач да излизаме за победа. Ако успеем да го направим, разбира се, че ще бъдем високо в класирането. Целта е да завършим възможно най-напред. Надявам се да сме станали по-добри, а футболистите и ние като треньорски щаб да повишим качеството”, каза още Киселичков. Той коментира, че според него  фаворит в мача  няма.

„Силите са изравнени. Ние ще дадем всичко от себе си да спечелим. Техните лоши резултати ще ги мотивират да постигнат нещо позитивно. Ние пък естествено няма да се предадем и ще се борим от началото на двубоя. Дано се получи интересен мач. Аз пак си пожелавам накрая на мача победата да е за нашия отбор. Не изгледах всички срещи на евроучастниците ни, защото бяха по едно и също време. Пожелавам успех на всичките ни тимове в реваншите. Сравнение с нашия и техните отбори не мога да направя. Според мен силите са изравнени. Преди две седмици бихме Локомотив Пд в контрола, а те вчера победиха Словачко. Накрая на първенството се прави класиране на база на спечелените точки, а там лъжа не може да има. Всеки ще е там, където заслужава“.