Антони Здравков: Очаквам оспорвано първенство, искам Царско село да бъде едно място по-напред от миналия сезон

Антони Здравков: Очаквам оспорвано първенство, искам Царско село да бъде едно място по-напред от миналия сезон

Старши треньорът на Царско село Антони Здравков и спортният директор  Саша Антунович дадоха  пресконференция  в Пресклуб „България“ за подготовката на отбора и старта на сезона, както и за предстоящия двубой със Славия от втория кръг на  efbet Лига.

“Футболистите се вложиха максимално в подготвителния период. Голям брой играчи ни напуснаха, ако не се лъжа 13 са новите футболисти, на практика  правим нов отбор. Що се отнася до първия кръг срещу Черно море  доволен  съм от показаното   и от играта  през второто полувреме“, започна Здравков, а  Саша Антунович допълни:

“Доста футболисти си тръгнаха, но реагирахме бързо и намерихме техни заместници, атмосферата в клуба е отлична, стремим се да сме добър колектив. Голяма чест е за мен и голяма отговорност да бъда спортен директор в Царско село, надявам се да се справя по най-добрият начин, по който мога“.

На въпрос дали селекцията вече е завършена, Здравков уточни:

“Докато е отворен трансферният прозорец, всичко е възможно, ако имаме оферта към наш футболист също бихме се разделили с него, както и ако има футболист, който би ни свършил работа, ще го привлечем в отбора“.

За предстоящия двубой със Славия от втория кръг и за очакванията му за новото първенство, наставникът на Царско село каза:

 „Славия няма да изглежда така, както бе  през миналия сезон. Ще е равностоен мач. Ние ще излезем да играем футбол, няма да се браним. А за първенството –  Лудогорец отново е хегемон и определено до Нова година, ще се знае кой ще е шампионът, ако тимът от Разград  продължава да играе така, както срещу ЦСКА и Локомотив Пловдив. Аз очаквам, че интригата за  титлата ще се реши рано, но дано не е така. Мисля, че ни очаква  интересно първенство, не знам качеството какво ще бъде, но има много  равностойни отбори.”.

“Първенството  ше бъде интересно, ще  има доста дербита и равностойни мачове”, потвърди и Антунович.

Двамата коментираха и уволнението на старши треньорите на ПФК ЦСКА и ЦСКА 1948 още след първия кръг на новия шампионат.

„За първи път виждам след първия кръг старши треньорите на два отбора след мача помежду им да бъдат уволнени“, каза Антунович, а Антони Здравков подчерта:

“Ние, треньорите, трябва да бъдем защитени по някакъв начин. Българският треньор е зависим от Кодекса на труда  и е много лесно да бъде освободен.  Чужденците ги защитава УЕФА или ФИФА, ако са от страни извън Европейски съюз, затова им се плащат сериозни неустойки. Виждате какво става и ако български треньор подпише договор с чуждестранен паспорт – не може да го компенсират само с две заплати, както е по Кодекса на труда у нас”.