Дориан Бабунски: „ Излизаме във всеки мач ,за да водим битка. Няма непобедими отбори“

Дориан Бабунски: „ Излизаме във всеки мач ,за да водим битка. Няма непобедими отбори“

   „Излизаме на терена във всеки мач без да се страхуваме от противника. Вярно е, че има отбори с по-големи възможности като „Лудогорец“ и ЦСКА, напоследък и „Черно море“ се представя добре, но ние излизаме на терена да водим битка и да побеждаваме“, сподели централният нападател на Ботев Враца Дориан Бабунски, който днес гостува в Пресклуб „България“, за да получи наградата си за Играч №1 на втори кръг на ефбет лига. Бабунски събра 10 от общо 18 гласа в традиционната анкета сред футболните треньори за отбелязаните от него 2 гола в домакинската победа срещу Левски с 2:0. Втори е Дорин Ротариу от Лудогорец с  5 гласа.

    Централният нападател на врачани е играл в юношеския отбор на Реал Мадрид 4 години, а последно в японски отбори. „Исках да се върна в Европа и от Ботев Враца ми предложиха добри условия. Харесвам да играя за този отбор, защото тук ми дават възможност да се изявя и водят политика на налагане на млади футболисти“, заяви Бабунски, който на 29 август ще навърши 25 години. „Успях да се наложа като лидер на отбора и като колектив се сработваме добре. Не давам съвети, тъй като има футболисти с по-голям опит от мен, но се стараем да се разбираме. Новият треньор Дани Моралес също допринася с поведението си за приятелската атмосфера в отбора.“ Бабунски произхожда от футболно семейство, като баща му и брат му също са футболисти. „Не съм се замислял да се захвана с друг спорт, винаги съм искал да играя футбол“, сподели той по повод високия си ръст. „В къщи беше доста интересно, когато аз играех за Реал Мадрид, а брат ми за Барселона, но не сме имали спречквания“. „Не мисля за друг отбор в момента, аз съм футболист на Ботев и искам да играя за Ботев“, заяви Бабунски.

   На награждаването присъства и помощник-треньорът на врачани Радостин Александров, който е и старши треньор на дублиращия отбор. Той смята, че в България има доста талантливи млади футболисти, но трябва да се прецени точния момент, в който те да се включат в елитния футбол, защото иначе има опасност талантът им да бъде пропилян. Александров подкрепя политиката на изпълнителния директор Денислав Георгиев за налагането на млади футболисти в мъжкия отбор, а финансовата политика е „не разполагаме с много пари, но ги разпределяме правилно“. В отбора няма неизплатени заплати на футболисти, както и парични задължения. „Не сме поставяли определени цели за класиране в таблицата. Просто искаме да изградим състав от млади футболисти, а дублиращият тим да помага за това“, заяви Александров.