Златните грации от Токио и Весела Димитрова са отново Отбор и Треньор №1 на месеца

Златните грации от Токио и Весела Димитрова са отново Отбор и Треньор №1 на месеца

Момичетата усложнили и двете съчетания за Световното първенство

Днес националният ансамбъл по художествена гимнастика заедно с треньорката Весела Димитрова гостуваха в пресклуб „България“ като отбор и треньор на август. Олимпийското злато обезсмисля провеждането на анкета, затова всички шампионки от Токио и техните треньори обраха наградите за миналия месец – Ивет Горанова и Стойка Кръстева са спортист на месеца, техните треньори Ангел Ленков и Борислав Георгиев също са треньори на месеца. За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс, които донесоха първата олимпийска титла в родната история на  най-красивия спорт, бе приготвен специално изработен плакет, а на специалиста, под чието ръководство те достигнаха олимпийския връх, бе връчен традиционния „Златен трикольор“.  На церемонията не присъстваше единствено Лаура по уважителна причина. 

Гимнастичките споделиха, че изцяло са фокусиране върху Световното първенство, което ще е последното състезание в кариерата им. То ще се проведе от 27-ми до 31-ви октомври в Китакюшу, Япония.  

„Нашата мечта беше олимпийското злато. Ще сме много щастливи, ако успеем да сбъднем другата ни, по-малка мечта – световната титла, която все още нямаме“, заяви Симона Дянкова, капитан на отбора.

„Ще дадем всичко от себе си да се представим по-най-добрия начин. Това ще ни направи най-щастливи“, добави Ерика.

„Ще се постараем да изиграем съчетанията си, както не успяхме на Олимпиадата. Някои неща не се получиха, за които ние си знаем. На Световното ще се опитаме да ги направим на 100 процента и  това  да е нашия финален удар“, отсече Мадлен.

„Щастливи сме, че ще се върнем в Япония и аз лично се надявам да спечелим абсолютната световна титла“, разкри очакването си Стефани.  

Олимпийските шампионки смятат, че след триумфа в Токио, световната титла е една идея по-близо, но това не ги успокоява. Момичетата повишиха сложността и на двете съчетания, поясни Весела Димитрова. 

Старши треньорът на националния ни ансамбъл подчерта, че всяко състезание само по себе си е отделно и специфично. „Борбата ще бъде жестока, тъй като руският отбор ще иска реванш“, убедена е Весела Димитрова. „Много съм щастлива, че момичетата по тяхна инициатива поискаха още да увеличат трудността и на двете съчетания. Надявам се последното им състезание да бъде най-щастливото им за годината“, усмихната каза треньорката.

Димитрова съобщи, че вече е подбрала 12 момичета, от които ще останат 10 и те ще наследят олимпийските шампионки. Още съм млада и има какво да дам на гимнастиката, сподели талантливата наставничка.