Николай Киров очаква тежък двубой на „Герена“ срещу сериозен противник с традиции във футбола

Николай Киров очаква тежък двубой на „Герена“  срещу сериозен противник с традиции във футбола

традиции във футбола

  “Очакваният ми са за тежък двубой срещу сериозен противник, с традиции в българския футбол и сериозен импулс в последните дни. Това се забеляза в последната среща срещу Локомотив Пловдив“. С тези думи започна редовната си пресконференция в пресклуб „България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров в отговор на въпрос за предстоящото гостуване на отбора срещу „Левски“. “Аз очаквам голяма подкрепа за отбора на Левски. Няма как да коментирам с вас тактически схеми, които ще използвам. Важното е дали футболистите ще изпълнят задачите, които им поставим. В Левски видях сериозен импулс, тактическа дисциплина, много различен начин на игра. Имах възможност с Арда да срещна Левски съвсем скоро”, призна той.“ Всеки един двубой е едно тактическо надиграване. Не знам как ще протече самата среща, но без съмнение ще има надиграване. По-концентрираният отбор мисля, че ще спечели”.
Разгромната победа срещу „Ботев“ Враца в треньорския си дебют той обясни с допълнителните усилия, които са били положени от страна на спортно-техническото ръководство на тима: „В отбора ни е имало няколко сериозни проблема, за които не знаех. Работихме за отстраняването им ментално и на тренировки. Доста работа хвърлихме също в подобряване на играта ни в защита. Но не може само върху една от фазите да се работи. Още се опознаваме с играчите – те мен и аз тях. Настроението е добро и се надявам това да се пренесе и на терена”, обясни Киров и веднага допълни, че трябва да не се заблуждават от този резултат. “Като треньори по най-бързия начин се опитахме да изкараме от еуфорията нашите състезатели. Преди това доста време са били в по-различно настроение. В предстоящия двубой е много по-важно да сме дисциплинирани и концентрирани. На стадион като “Герена” това е най-важното, за да вземеш положителен резултат”, заяви той.”Имаше доста работа на терен, която продължи и тази седмица. Независимо от резултата, анализите показаха, че имаме няколко сериозни проблеми. Имаме още много работа.“ Треньор №1 на България за изминалата година не е доволен и от факта, че отборът не може да опази мрежата си суха от началото на новия сезон.“Доста работихме миналата седмица в защита. За жалост, допуснахме гол и в миналия мач. Не може да се работи само във фаза защита. Трябва и в атака да се работи.  На новите попълнения им беше най-лесно. Те знаят моите изисквания. С другите все още се опознаваме – те мен и аз тях. Настроението е добро и се надявам това да се пренесе и на терена. Атмосферата е добра”. Киров е доволен и от общото състояние на отбора. “Нямаме никакви проблеми от никакъв характер. Добро е нивото на състава като физика. Но Не мисля, че това беше водещото в предния двубой. Добри неща направихме в атака и това сякаш беше разковничето”.
   Старши треньорът на „червените“ ще залага и на колективния дух в работата с помощта на различни специалисти. “Още преди да започна работа бях на място и водих разговори. Всеки един специалист в един клуб е много важен. Колкото повече специалисти работят със състезателите толкова по-добре”, завърши Николай Киров.