Борислав Цонев/Левски/: "Работим и се надявам много скоро да видим ефекта"

Борислав Цонев/Левски/: "Работим и се надявам много скоро да видим ефекта"

На специална церемония в Пресклуб  „България“  халфът на Левски Борислав Цонев  бе награден със „Златната топка“  за Футболист  №1 на  месец август. Той спечели първото място  с 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 20 спортни медии и редакции. Втори с шест гласа  е Юрген Матей /ЦСКА/,   Мартин Камбуров /Берое/ е с четири, а Дориан Бабунски /Ботев Вр/  има един.

Цонев благодари  на всички, които са гласували  за него, както и  на своите съотборници за подкрепата.

„Тренираме всеки ден, за да станем по-силни и да се подобряваме. Сигурен съм, че след  паузата в първенството  ще имаме по-добри резултати“, каза Цонев след награждаването и подчерта:

„ Напрежението  преди двубоя  с Локомотив Сф бе огромно.  Голът, който ни вкараха  в първата минута, ни стъписа, но успяхме да обърнем мача и да спечелим.  Тази  победа  ще ни даде спокойствие  и се надявам след нея да започнат по-добрите игри.   Мисля, че  в мачовете с Лудогорец и ЦСКА не трябваше да губим трите точки, дори трябваше да спечелим“.

Националът коментира и слуховете, че наставникът на сините  не е доволен от неговото представяне в последно време и бе категоричен, че когато Станимир Стоилов има да им казва нещо,  го прави, а не се занимава с интриги.

„Винаги в Левски и в ЦСКА има спекулации. Може би странични фактори се опитват да вкарат напрежение. Ако има нещо, Г-н Стоилов  винаги ще ни го каже.  Треньорът ни  мисли как да изглеждаме по-добре като отбор и не се занимава с интриги . Доста неща промени Станимир Стоилов – организацията  на играта, дисциплината, не само на терена, а и в клуба. Резултатите все още не са задоволителни за нас, но има много  предпоставки за скорошни успехи и победи. Ние стриктно  изпълняваме неговите указания и се  надявам  скоро да се види ефекта“.

Борислав Цонев сподели радостта си от факта, че за първи път играха заедно с брат си в националния отбор в мача срещу Северна Ирландия.

„Доста беше емоционално да играем заедно с Ради за националния тим на България.  И двамата бяхме  много щастливи, че отборът  ни победи“, заключи Цонев.