Венцеслав Стефанов: "80-100 клуба са били добре подпечатани, за да гласуват за Димитър Бербатов"

Венцеслав Стефанов: "80-100 клуба са били добре подпечатани, за да гласуват за Димитър Бербатов"

Това заяви днес в пресклуб „България“ президентът на ПФК Славия Венцеслав Стефанов в коментар за спора около легитимността на конгреса на БФС миналата седмица. В залата може да е имало 483-ма делегати, но трима от тях да не са искали да гласуват или да са решили да гласуват с „въздържал се“, но такава опция нямаше, само „за“ и „против“ бяха вариантите, стана ясно от думите на опитния ръководител. Така подадените 241 гласа за Борислав Михайлов са точно 50 на сто плюс един, колкото са необходими за преизбирането му.

„Много години съм се нагледал на много нелицеприятни неща. Говорим за морал“, подчерта бившият член на Изпълкома на футболната ни централа и добави, че може да докаже твърдението си за раздаване на подкупи в полза на Димитър Бербатов по време на форума. „Раздадоха се пари на дребните клубове и то много пари“, каза В. Стефанов, който ясно изрази, че може да докаже твърдението си. Според него тези клубове са гласували доброзорлем, т.е. зорлем уж за добро, смята собственикът на белия клуб. Следващият конгрес няма да е в полза на опонентите, отсече собственикът на Славия. Корупционни практики е имало и преди. Г-н Стефанов даде за пример конгреса през 90-те години, когато делегатите избират Иван Славков, а не брокерите, въпреки че те са подкупвали клубовете с щедри подаръци.

Президентът на ПФК Славия отново декларира подкрепата си за Борислав Михайлов, който не е светец, но е направил добри неща и ще даде ход на необходимите промени. Г-н Венцеслав Стефанов е убеден, че едно от необходимите нововъведения е финансово стимулиране за клубове, които включват в игра млади футболисти до 21-22 г. Без помощта на държавата нищо няма да стане, повтори за пореден път позицията си В. Стефанов. Държавата трябва да подпомогне разширяването на футболната база, както и развитието на детско-юношеския футбол, заяви още той. Детско-юношеският футбол е оставен на самотек от държавата. Тя трябва да подпомогне националните гарнитури, добави В. Стефанов.

Той съобщи, че скоро ЦСКА ще стане собственик на стадион “Българска армия” и се радва за това. Червените плащат дълго време наем и поддържат базата, така че придобивката е справедлива, смята В. Стефанов.