Как се преодолява зависимостта от електронни устройства?

Как се преодолява зависимостта от електронни устройства?

Отговора го дава централният полицейски таекуон-до клуб, който вече работи по европейския проект „Презареди ценностите“ и ще го завърши в края на следващата година. Днес в пресклуб „България“ председателят на клуба Венцислав Игнатов и Явор Тасев обясниха, че основната цел на това начинание е да помогнат на тийнейджърите от 12 до 17 години да се справят с проблема на зависимостта от електронните устройства, като използват методиката на наръчника по таекуондо, добре познат в прилагането на предходния проект за децата от 7 до 11 години “Таекуондо за ума“. 

В книжката за малките те описваха всяка свършена задача през деня и получаваха бонус точки от треньора по таекуондо. След 6 месеца малчуганите можеха да се сдобият с черен колан.  Въпреки че проектът е приключил, продължаваме да прилагаме тази практика, защото е много успешна, подчерта В. Игнатов.

За малките книжката е хартиена, за техните батковци и какички ще има и онлайн приложение за наръчника. В момента се работи усилено по неговото създаване, стана ясно на пресконференцията. Освен това се разработва тренировъчна програма и за родители, не само за тийнейджъри, защото в много случаи родителите са безсилни да помогнат на децата си да се отърват от зависимостта от електронни устройства, добави Явор Тасев, който предстои да бъде избран в ръководния орган на Европейската федерация по таекуондо ITF /неолимпийската версия/.