Жорди Кайседо: Щастлив съм В ЦСКА – искам да станем шампиони

Жорди Кайседо: Щастлив съм В ЦСКА – искам да станем шампиони

Нападателят на ЦСКА  Жорди Кайседо бе награден за играч №1 на 11-ия кръг в efbet Лига. За двата си гола при победата над Ботев Пд с 3:2 Кайседо получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуб „България“ 18 футболни треньори и специалисти. Николай Михайлов (Левски) има 5 гласа, Кирил Десподов (Лудогорец) е с 3, Георги Йомов (ЦСКА)  с 2, а Ивайло Чочев (ЦСКА 1948) остана с 1 глас

Кайседо подчерта след награждаването, че иска да остане дълго време на “Армията”, но има неща, които не зависят само от него.

“Щастлив съм в клуба и в този град. Целта ми е да стана шампион. Това искам. Ако мога да остана по-дълго време, ще остана. Но има неща, които не са в моите ръце. Има неща, които зависят от президента на клуба. Той трябва да прецени кое е по-добре за клуба, а и за мен“, сподели Кайседо.

Той заяви, че е в много добри отношения с всички футболисти в отбора.

„Играл съм с Бисмарк и не е проблем да си партнирам  с него или друг в предни позиции. Трябват ми само пасове, за да бележа голове. Това, което Младенов иска, е да станем шампиони.Той е много добър човек и прекрасен треньор. С доверието, което ни дава, се надявам да завършим сезона на най-високото място”, каза Кайседо, който коментира и битката с Рома, Бодьо/Глимт и Зоря в групите на Лигата на конференциите.

“Да бъдем реалисти – много е трудно, но ние сме големи оптимисти. Играхме и с трите съперника. С изключение на Рома другите клубове са на нашето ниво и можем да ги победим. Последният мач е с Рома и с подкрепата на публиката в София може  да се борим за трите точки”, добави Кайседо и заключи, че мечтае да играе с Еквадор на Световното първенство..

“Мечтая Еквадор да се класира на Мондиал и да представлявам моята страна. Това би било най-високото постижение. Играл съм на Световно до 20 години и беше прекрасно. Надявам се и с първия отбор да го направя“,