Ивайло Чочев: Не мисля, че ще напусна ЦСКА 1948

Ивайло Чочев: Не мисля, че ще напусна ЦСКА 1948

На специална церемония в Пресклуб „България“  полузащитникът на ЦСКА 1948  Ивайло Чочев бе награден със „Златната топка“  за „Футболист на месец септември”. За победния гол над Литва Чочев получи 11 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба  21 спортни медии и редакции. 7 гласа има Грейм Кери /ЦСКА:, а Тони Тасев /Славия/ е с 3.

Ивайло Чочев благодари на всички, които са гласували за него  и призна, че няма намерение да напуска клуба, дори през лятото. Той подчерта,  че вече при столичани колективът е на сериозно ниво и се надява това да продължи да бъде така.

„Надявам се и занапред да идвам тук и да взимам такива награди. Имах много тежка контузия и ми отне време да се възстановя. Засега се чувствам добре, болките ги има всеки ден, но това е нормално. Съумях да се върна и да продължа да играя. Това ме прави щастлив и се радвам, че играя. Подкрепата на моите близки ме убеди да не се отказвам от футбола. Аз бях длъжен да се боря докрай“, каза Чочев след награждаването и сподели своето виждане за представянето на отбора през първия полусезон.

“Много труден полусезон за нас – на приливи и отливи. Напуснаха ни доста футболисти през лятото, останаха по-млади момчета. Може би трябваше повече време.  Започнахме колебливо, имахме 1 точка, но после треньор стана  Николай Киров, а идването на трите момчета от Арда спомогна да се вдигне класата на отбора и сега изглеждаме по-добре от началото”, коментира Чочев.

На въпрос дали има нови предложения към него и дали мисли за трансфер през лятото, той отговори:

„Аз се чувствам добре в отбора. Всички млади имат качества, искат да се развиват. Надявам се да почнем да постигаме добри  резултати, защото за един млад футболист е важно отборът му да побеждава. Ние изоставаме с доста точки от върха, но се е показало, че с три поредни победи се изкачваш нагоре и си близо до Топ 6. Сега ни е трудно да направим поредица от победи. Мисля, че трудно ще напусна ЦСКА 1948 и ще си остана в този отбор. Засега си оставам тук, мисля, че и през лятото няма да си тръгна. Колективът в отбора е добър, всички сме приятели. Когато започнеш зле с млади футболисти, е трудно да се набере инерцията, но се надявам в следващите мачове това да се случи”, анализира още Чочев.