ИГРАЧЪТ НА 12-И КРЪГ МАРИН ПЕТКОВ: „НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ДЕН ДА НАПРАВЯ ХУБАВ ТРАНСФЕР В ЧУЖБИНА!“

ИГРАЧЪТ НА 12-И КРЪГ МАРИН ПЕТКОВ: „НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ДЕН ДА НАПРАВЯ ХУБАВ ТРАНСФЕР В ЧУЖБИНА!“

Младият талант на ПФК Левски Марин Петков днес получи познатата голмайсторска статуетка в пресклуб „България“ за Играч на 12-и кръг. 18-годишният нападател заслужи признанието на треньорите и специалистите, след като отбеляза 2 от 3-те попадения във вратата на Пирин Бл. В редовната анкета Марин Петков спечели с 9 гласа, следван от Алекс Сантана /Лудогорец, 5 гласа/. На трето място е Мартин Сораков /Славия, 2 гласа/, а четвъртата позиция с по 1 глас делят Димитър Илиев /Локомотив Пд/ и Густаво Бусато /ЦСКА/.

Футболистът благодари на ръководството на своя клуб, на треньорите, които са гласували за него  и на съотборниците си. „Всеки ден се подобряваме и ще започнем да играем все по-добре и по-добре, но не мисля, че съм аз човекът, който може да го каже“. Така Марин Петков накратко описа започналата промяна в играта на Левски след завръщането на старши треньора Станимир Стоилов. Младата надежда на синия клуб се чувства добре на която и позиция да го пусне треньорът. Футболистът сподели още, че по-опитните играчи като близнаците Цоневи, Николай Михайлов, Георги Миланов, Иван Горанов и всички останали помагат на по-младите.

Най-близката цел на Марин Петков е да се утвърди в състава на Левски. Следващият мач е срещу Славия и младата надежда на сините се надява неговият отбор да победи в най-старото столично дерби, още повече, че в последните срещи на терена с белите резултатът не е благоприятен за Левски.  

В по-далечна перспектива Марин Петков мечтае да стигне до националния отбор и да играе на голямо първенство. Иска също да спечели трофей с Левски, а да получи и шанс за развитие и изява в друга страна. „Надявам се един ден да направя хубав трансфер в чужбина!“, разкри нападателят.

Единствено все още не е наясно къде ще продължи образованието си. Догодина ще завърши спортното училище, но няма ясно оформено  желание какво да учи след това. В ума и в сърцето ми е футболът, каза Играчът на 12-и кръг.