ЦСКА 1948 има за цел да събере повече точки до зимната пауза

ЦСКА 1948 има за цел да събере повече точки до зимната пауза

Това заяви днес в пресклуб „България“ старши треньорът на отбора Николай Киров преди мача с ЦСКА София от ХIV кръг на първенството в efbet Лига на стадион „Българска армия“. Срещата е в понеделник от 17:30. Наставникът на гостите сподели, че очаква труден двубой срещу сериозен противник в челото на таблицата и с качествен състав. Разбира се, в ЦСКА има известна умора от изиграните международни мачове, но и по-голяма ширина на състава, добави специалистът. Той не се сблъсква с кадрови и здравословни проблеми, а вижда и заряд в играта на своите възпитаници, което е положително, стана ясно на брифинга.

Николай Киров изтъкна още, че новият домакински стадион на ЦСКА 1948 „Витоша Бистрица“ има много добри условия като терен за провеждане на нормални срещи и преместването от Националния стадион „В. Левски“ е обсъдено със спортно-техническия щаб.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 подчерта, че всички аспекти на играта на отбора трябва да се подобрят. Не само при загубата срещу Арда в последния ХIII кръг, но и в други мачове, Н. Киров вижда разликата в поведението на футболистите преди почивката и след първото полувреме, когато противникът вече води в резултата. Проведени са сериозни разговори с играчите, набляга се и на психическата подготовка, затова наставникът разчита и на помощта на психолога към клуба. Състезателите са млади и обяснимо има колебания в поведението им, се разбра от думите на елитния треньор.

Той не е удовлетворен от 12-ото място на ЦСКА 1948 във временното класиране на първенството в efbet Лига, но до края на есенно-зимния полусезон  най-важното нещо е отборът да събере колкото се може повече точки, подчерта Н. Киров. На тази база в зимния прозорец ще се обмисля какви попълнения да се търсят, допълни треньорът. Зимният трансферен прозорец е най-неблагоприятен, тъй като много малко са свободните състезатели, обърна внимание специалистът. „Най-доброто е, ако подобрим нивото на наличните състезатели“, обобщи Н. Киров.