Волейболистите на „Хебър“ за четвърти път станаха Отбор на месеца

Волейболистите на „Хебър“ за четвърти път станаха Отбор на месеца

    Волейболистите от мъжкия отбор на Хебър (Пазарджик) спечелиха приза за Отбор №1 на месец ноември в традиционната анкета на Пресклуб България сред спортните редакции и медии. Шампионът на България получи признанието на родните журналисти за историческия си пробив в групите на най-престижния европейски турнир – Шампионската лига. Тимът от Пазарджик печели с мнозинство в класацията, като от гласувалите общо 24 спортни редакции, 20 са подали гласа си за Хебър, а 4 гласа са отишли за националния тим по кикбокс. От името на целия отбор призът на спонсора на анкетата “Burnit Sunsystem” бе приет от капитана Иван Станев, а на церемонията присъстваха още старши-треньорът Камило Плачи и неговият помощник Дани Милушев. Това е четвъртата награда за най-добър отбор, която Хебър печели през последните 3 години.

    “Благодаря за наградата, която дадохте на нашия отбор”, заяви Камило Плачи, старши треньор на волейболния Хебър (Пазарджик), след като тимът бе награден като отбор на месец ноември в традиционната анкета на Пресклуб “България”. Благодаря на кмета на Пазарджик г-н Попов. Той много обича спорта и ми помогна отново да съм в България. През последните 2 месеца не бях с отбора на Хебър, поради здравословен проблем, и благодаря на всички специалисти в тима и на всички играчи – за работата, която свършиха. Поздравявам президента на отбора ни и кмета на Пазарджик”, каза още Плачи.

    Той заяви, че предстоящият първи домакински мач от Шампионската лига с германския Фридрихсхафен е исторически момент за града, защото ще се помни винаги. „Такъв двубой се помни винаги, особено когато се играе вкъщи. Прибрах се и видях промените в залата, което беше изненада и за мен. Надявам се феновете и хората от Пазарджик да дойдат и да помогнат на отбора”, каза Плачи.

    Волейболистите на Хебър приемат Фридрихсхафен на 16 декември, във вторник  мач от група А на Шампионската лига. Двубоят е от 19:00 часа в зала “Васил Левски”.

    Капитанът на “тигрите” Иван Станев сподели и впечатленията си от старта на отбора в лигата: “В нашата група Ястжембски е най-силният отбор, да бъдем реалисти. Можехме да се представим доста по-добре, това беше нашият първи мач в групите на Шампионската лига. От друга страна беше важно да влезем в тези групи, направихме го по трудния начин. Знаем и след първия мач в Испания, който изгубихме, какви бяха очакванията към отбора – едва ли не, че сме обречени. Относно следващия мач с Фридрихсхафен – ще покажем едно друго лице и ще стоим по-добре на терена.”

    “Има разлика между отборите в отделните евротурнири. В Шампионската лига са 20-те най-добри отбори в Европа, със страхотени състезатели. Може би разликата е и в това, че ако погледнем полския отбор и  нашия отбор – те всяка седмица играят на близко до това ниво във вътрешното първенство. При нас е малко по-друго, има разлика в нивото, но ние сме професионалисти и ще се справим.”

    Камило Плачи, който е бил вече избиран за треньор на месеца в анкетата на Пресклуб „България“ като бивш национален селекционер, заяви също, че високото ниво на националния отбор при мъжете може да се върне с младите и добри момчета, идващи отдолу.

    „Винаги съм мислил позитивно за националния тим на България. Като, че ли сега обаче липсва подходящо подмладяване на състава и затова може би няма това високо ниво. Сега се задават много силни млади селекции на България при юношите и младежите, които са водени от Найден Найденов и Мартин Стоев. Смятам, че от там може да излезе една група състезатели, които да помогнат в бъдеще на мъжкия национален отбор.”