Венци Стефанов :“Само феновете на Славия не са платени!“

Венци Стефанов :“Само феновете на Славия не са платени!“

Това заяви днес в пресклуб „ България“президентът на белия клуб по повод края на  есенно-зимния полусезон в efbet Лигата.  Подкупването на феновете е масова практика и само със здрава ръка може да се излекува футболът ни от корупцията, категоричен е Венци Стефанов .   Трябва да почнат да вадят платените агитатори, защото това не е спорт, това е израждане, каза той.

Според В. Стефанов е нелепо да се съчиняват сюжети за купени мачове, след като отбор като Пирин победи в последния кръг 10-кратния шампион Лудогорец. Пирин е запазена марка, дал е много таланти на футбола ни, така че няма нищо странно. Силите в първенството са изравнени, каза още шефът на Славия.

Отборът завърши на 5-о място във временното класиране, като при добра работа през пролетта може да се предвижи още напред, убеден е Стефанов. Той съжалява за всичките 8 равенства в есенно-зимния дял на първенството в елита, защото футболистите са допуснали нелепи грешки и така Славия е загубила 16 точки.

Стефанов отрече да има някакви подготвени трансфери. Има запитвания към футболисти на Славия, но крачката до фактическа сделка е много голяма. Иначе на Мапуку е даден последен шанс да остане на стадиона в „Овча купел“, докато Макрилос си тръгва за Австралия поради лични проблеми, стана ясно на пресконференцията.

На новия спортен министър В. Стефанов му пожела да е полезен т.е. да работи за целия спорт, а не за някои клубове.

Президентът на Славия каза, че желае всичко добро и на ЦСКА при изграждането на стадион „Българска армия“, но ги предупреди да не останат излъгани, ако работят със същата фирма, която е постъпила нечестно при ремонтните работи на стадион „Славия“. Стефанов не пропусна да захапе шефа на червените Гриша Ганчев за изказването му срещу сегашното ръководство на БФС, определено като секта. „А ти какво правеше в тая секта преди?“, попита задочно чрез медиите босът на Славия. Той отново повтори, че Бербатов и неговият екип не са способни да ръководят футбола.