ОСК „Академик“ награди най-добрите си спортисти за 2021 година

ОСК „Академик“ награди най-добрите си спортисти за  2021 година

На стилна церемония в Пресклуб „България“ ръководството на ОСК „Академик“ София награди най-добрите си спортисти за 2021 г.

Председателят на Упранителния съвет Христо Стоянов заяви пред репортерите, че 25 клуба  в различни спортове  функционират на принципите на независимост, самоорганизация и самоуправление, на свободен избор на форми на сдружаване, които отговорно и дойстойно носят и защитават името „Академик“.

„Трето десетилетие успоредно със спортното майсторство ОСК „Академик“ работи и за развитието на детско-юношеския спорт. Изградени са десетки подготвителни и специализирани групи по видове спорт. Не можем да не отдадем заслуженото на състезателите и треньорите, които с неимоверни усилия превъзмогват трудностите и имат достойно участие и класиране в държавните първенства и международните прояви“, подчерта Стоянов.

За Спортист №1 на ОСК „Академик“ бе определен Емил Нейков /гребане/ – световен и европейски шампион на скиф за младежи до 23 години.

Спортист №2 е Кристияна Бойчева /художествена гимнастика/, европейска вицешампионка, а Спортист №3 е Йордан Гюров /лека атлетика/ – държавен шампион и медалист от Балканиада.

За Отбор №1 бе избран тима по естетическа групова гимнастика – държавни шампионки за 2021 г, спечелили златни медали на Световната купа и Световния шампионат в София и бронзов медал отборно на Световното първенство в Хелзинки.

Треньор №1 е Милена Георгиева – личен треньор на Емил Нейков.

С плакети бяха наградени и най-добрите млади таланти на „Академик“: Александър Раев /плуване/, Самуил Щефан /фехтовка/, Мая Василева /волейбол/, Десислава Михайлова /бадминтон/, Ралица Велчева /бейзбол/, Матей Петров /тенис/, Евгения Стоименова /лека атлетика/ и Мария Георгиева /ушу/.