Изпълнителният директор на UssCyber Мишел Пасифико: С нашия проект феновете ще печелят пари и ще помагат на любимите си клубове

Изпълнителният директор на UssCyber Мишел Пасифико: С нашия проект феновете ще печелят пари и ще помагат на любимите си клубове

 На специална пресконференция в Пресклуб „България“  ръководството на  ПФК Локомотив (София) представи официално партньорството си с компанията за криптовалути  UssCyber. На пресконференцията присъстваха собственикът на столичните “железничари” Иван Василев, изпълнителният директор на клуба Бойчо Величков,  изпълнителният директор на UssCyber Мишел Пасифико и представителят на UssCyber за Балканите Луиджи Векионе

Идеята на UssCyber е представянето на даден тим по време на мач и извън терена да се отрази на стойността на криптовалутите, които привържениците могат да купуват и продават  и да помогнат на любимия си тим.

“Изградихме една от най-големите блокчейн платформи в света, базирана на спорта. Създадохме нова криптовалута, която се базира на бъдещо представяне на клубовете. Платформата е хибридна, използваме най-модерната технология в света. Компанията е базирана в САЩ, но платформата е глобална. Целият свят има достъп до нея. Това е първият продукт в света, базиран на представянето на отбора“, каза пред репортерите  изпълнителният директор на компанията Мишел Пасифико и допълни:

“Имаме 50 милиона токена за всеки клуб. От 2016 година цената започва от 1 долар, а през 2021 година стойността й за Локомотив (София)  вече е 18 долара и 40 цента. Алгоритъмът е направен на базата  на представянето на отбора – от участието му в аматьорските групи, във Втора лига и резултатите му до края на полусезона в efbet лига. Платформата вече е активна, но данните ще бъдат пуснати след първия мач на Локомотив през новия полусезон. Това няма как да бъде манипулирано, защото представянето на отбора се вижда какво е. Това е нов начин за приходи“.

Пасифико поясни, че е въведен и елемента за търсене и предлагане, който също влияе на цената. Това е първата криптовалута, която се базира на нещо видимо – представянето на отбора. Не печели само клубът, а и феновете – те помагат на тима, но имат възможност да изкарат нещо за себе си в бъдеще. Всичко се отразява на скалата – при загуба на отбора стойността на криптовалутата пада, при победа се увеличава.

„Моят партньор е инженер по киберсигурност, аз съм изпълнителен директор на компанията. Анализирахме клубове от цял свят.  Всеки клуб ще има собствена валута – вие струвате “Х” сума, защото се представихте по определен начин през годината.  Това помага на футболния свят, защото отборите могат да инвестират в по-добро представяне, защото вече има оценка – младежката програма, стадиона, базата, селекцията. Това е нов начин клубовете и феновете да имат приходи.  Купувате токени, помагате на клуба.  Ако отборът се представя добре, може да ги продадете. Имате сигурност с тези токени, че на следващия ден може да ги продадете, може да го направите и в края на сезона. Когато продадете, нашата компания дава 25 цента за всеки долар, който минава през базата – 25 цента за всяка транзакция“

Пасифико уточни, че най-важно за всеки, който инвестира в новия продукт, е да разбира от футбол.

„Това е математически алгоритъм, който ние създадохме. Не мога да ви кажа колко токена да закупите, защото не съм финансов консултант. Важно е да  разбирате от футбол. Има четири милиарда футболни фенове по света – от млади и стари до жени и мъже. Всеки  от тях се интересува и разбира от футбол. Инвестицията зависи от това – колко разбираш от футбол. Ако някой купи голям брой токени, това също повишава цената на клуба“, добави Пасифико и заключи.

„Нашата подкрепа ще бъде нов вид печалба за клубовете. Данните за Локомотив (София) ще дойдат една седмица след първия мач на отбора през новия полусезон. Алгоритъмът е един и същ за всички отбори – няма значение дали са малки, или големи. Няма почти никакъв шанс това да бъде манипулирано. Нашият блокчейн не е само за спорт. Всяка една индустрия може да бъде включена в това”.

Собственикът на Локомотив Сф Иван Василев заяви, че от 6 месеца проучва този проект и  е пионер в България в този вид дейност, а всички фенове по света ще имат възможност да закупуват криптовалута и да имат финансов интерес от вложението.

“Мислим за бъдещето на нашия клуб и на всички клубове. Това е една добра възможност, за да се получат някакви средства и да издържаме нашите отбори. Искам да благодаря на моите приятели, че близо 6 месеца работим по този проект. Това е криптовалута, която всеки може да си закупи, а средствата отиват директно в сметката на клуба.  Това е една много добра възможност за развитието на футбола у нас. От този проект всеки футболен клуб може само да печели, а не губи нищо. Вярвам, че много български клубове ще се включат и ще има печалба както за тях, така и за феновете.“

Накрая на пресконференцията Иван Василев подари фланелка на Локомотив на Мишел Пасифико, а двамата си пожелаха повече победи на „железничарите“  през новия сезон и успешен старт на новия проект на UssCyber.