ЦСКА 1948 променя политиката- ще привлича и чужденци

ЦСКА 1948 променя политиката- ще привлича и чужденци

На специална пресконференция в Пресклуб “България“ старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров и капитана на отбора Даниел Наумов говориха за селекцията, предстоящата зимна подготовка и предвидените контролни срещи.

„Днес и последната група  футболисти на ЦСКА  премина задължителните медицински прегледи. Радвам се, че всички са здрави и в добро функционално състояние, включително и първото чуждестранно попълнение в тима  Н’Донгала. Няколко пъти споменахме, че ще има  промяна в политиката, наблюдаваме както български, така и чуждестранни състезатели,“ каза Киров пред репортерите  и допълни, че утре отборът заминава за Поморие, където ще протече първата част от зимната подготовка.

“Заминаваме за първи лагер с 23-ма състезатели. След това ще бъдем  в Алания, Турция. Бил съм на няколко лагера на тази база, предпочетохме я най-вече заради качеството на терените. Там е вторият етап от нашата подготовка, когато ще се наблегне на подобряване на технико-тактическите елементи, както и ще се изиграят пет контроли, които са много важни”.

Наставникът на ЦСКА 1948 посочи, че селекцията не е приключила, водят се преговори  с още няколко състезатели. Той подчерта, че има позиции, на които трябва да се засили конкуренцията.

„ Преговаряме и с чуждестранни състезатели, разбира се, тяхната бройка няма да бъде голяма. За мен е важно чуждестранните футболисти да вдигат класата на отбора. Доста е дискусионно дали можеш да успееш само с български футболисти да играеш успешно в европейските клубни турнири. Мисля, че наличието на чужденци във всеки един шампионат може да вдига качеството на съставите и нивото на първенството. Много е важно да се намерят такъв тип състезатели, които да вдигнат качеството, а не просто да има бройка. В България през последните години бройката бе твърде голяма, в сравнение с качеството“.

Киров уточни, че никой, който е бил в първия отбор през есента, не е напуснал. Новите   също не са много, а трима от привлечените са били в първия състав и преди една година.

„Имаме едно ново име – Иван Караджов, който е много опитен. Никой няма да има проблем с адаптацията“, каза  Киров, а за предстоящите контролни срещи  бе категоричен:

 “Съумяхме да организираме добри контроли със силни съперници – със състави от полската Висша лига, украинската Висша лига, както и с шампиона на Азербайджан Нефтчи Баку“.

Капитанът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов призна, че през лятото клубът не му е позволил трансфер, а привличането на Иван Караджов не го притеснява.

„И досега имах добра конкуренция. Имаше двама вратари, които тренираха добре и бяха мои конкуренти. Но аз винаги се фокусирам върху себе си и никой не може да ме притесни. Естествено, че следя възможностите за мой трансфер. Това цялостно ме мотивира. Преди началото на сезона клубът не ми позволи да поема в посока, в която имах желание, което ме демотивира за известен период. Но сега тренирам с желание и ще направя всичко възможно да привлека още по-голямо внимание, за да има още по –добри оферти, за да мога да изпълня и финансовите изисквания на клуба за трансфер. Но сега съм играч на ЦСКА 1948 и ще правя необходимото, за да бъда в най-добра форма“.

Ето  и списъка с всички контролни срещи на тима през зимната подготовка(часовете на голяма част от мачовете предстои да бъдат обявени допълнително):

20.01 – ЦСКА 1948- Ямбол; 11:30 ч.; Градски стадион в Несебър

24.01 – ЦСКА 1948- Нефтчи Баку (Азербайджан); Сиде, Турция

27.01 – ЦСКА 1948- Стал Миелец (Полша); Алания, Турция

30.01 – ЦСКА 1948- Ингулец (Украйна); Алания, Турция

02.02 – ЦСКА 1948- Лапи (Косово); Алания, Турция

05.02 – ЦСКА 1948- Миедж Легница (Полша); Алания, Турция

12.02 – ЦСКА 1948 – ЦСКА 1948 II; София