Илиана Раева обяви нов договор със златен спонсор, патентоваха марката „Златните момичета“

Илиана Раева обяви нов договор със златен спонсор, патентоваха марката „Златните момичета“

Днес в пресклуб „България“ председателят на БФХГ Илиана Раева представи пред медиите новия партньор на федерацията – компанията Palms Bet. Договорът е за 5 години и предвижда месечни възнаграждения на националния ансамбъл жени и старши треньора Весела Димитрова , на индивидуалните състезателки Боряна Калейн и Татяна Воложанина и на старши треньора Бранимира Маркова. Срокът на договора е 5 години.

„За първи път нашите момичета и треньори ще бъдат възнаградени както аз съм си мечтала“, сподели г-жа Раева. „Това е златен спонсор“, добави по-късно ръководителят на най-красивия спорт. Освен споменатите персонални стимули, новият партньор на художествената гимнастика ще осигурява и награден фонд от 20 000 лв. за турнира ‘Sofia Cup’ и 40 000 лв. за клубното държавно първенство, похвали се също Илиана Раева. Тя подчерта, че за федерацията е огромна чест, че Palms Bet прояви интерес да подпомогне художествената гимнастика.  

„Българският спорт е в доста трудно положение и всяка помощ от такъв характер има огромно значение. Една от причините да се радваме на интерес от страна на фирмите е мащабната дейност, която развиваме и която е социален феномен. Още повече, че тази година ще отбележим 70-годишнината от създаването на българската художествена гимнастика”, каза Раева. Федерацията ще е двигател на множество събития през тази година – Световно първенство, Световна купа и турнира „София Къп“.  Раева изтъкна, че са доказали, че работят на високо професионално ниво и затова трудът на треньори и състезатели заслужава подобаващо възнаграждение. „Състезателите работят минимум 8 часа на ден“, поясни председателят на БФХГ. Момичетата от малки се отдават на спорта и се лишават от много неща, а тяхната състезателна кариера в художествената гимнастика приключва твърде рано, на 21-22 години. Затова един шампион трябва да бъде осигурен до края на дните си и това трябва да е ангажимент на държавата, допълни Илиана Раева.

Изпълнителният директор на Palms Bet Лъчезар Петров сподели: “Изключително радостен съм, че мога да бъда на една маса с такива професионалисти. За нас е чест да бъдем дори и малка част от успехите на гимнастичките. Ще помагаме на тези прекрасни хора да продължават да постигат успехи. Илиана Раева е ръководител, който показа как се управлява федерация”.

Маркетинг директорът на Palms Bet Десислава Захариева съобщи, че вече са патентовали марката „Златните момичета“ и скоро на пазара ще бъдат пуснати рекламни артикули. Захариева подчерта, че целта на компанията не е просто да сложи своя бранд върху триката на гимнастичките. Партньорството е с далечна перспектива и има идеи за още по-голямо популяризиране на най-красивия спорт, които ще бъдат представени в близко бъдеще, стана ясно на пресконференцията днес.  “Идеите и събитията, които ще организираме, ще позиционират българската художествена гимнастика на световно ниво”, допълни президентът на БФХГ Илиана Раева.