Юрген Матей: Не ме притеснява селекцията на Лудогорец, надявам се ЦСКА да спечели титлата

Юрген Матей: Не ме притеснява селекцията на Лудогорец, надявам се ЦСКА да спечели титлата

На специална церемония в Пресклуб „България“ капитанът   на ЦСКА  Юрген Матей получи наградата си за Футболист на месец декември.  Матей, който в края на миналата година отбеляза единственото попадение срещу “орлите” и донесе победата на “червените” срещу Лудогорец и остави жива интригата за шампионската титла, получи 14 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 22 спортни медии и редакции.

Мохамед Брахими /Пирин Бл/ получи 4 гласа, Дориан Бабунски /Ботев Вр/ – 3, а Пиерос Сотириу /Лудогорец/ получи 1 глас.

Матей благодари на всички, които са гласували за него, след което  коментира изминалия лагер на “червените” в Турция, както и предстоящата битка с разградчани за първото място.

“Благодаря за наградата. Когато дойдох тук, не очаквах да спечеля индивидуални отличия. Сега се надявам да печелим много награди с отбора. Прекарахме доста време на лагера в Турция, подготвяйки се кондиционно. Всички сме готови за първенството и го очакваме с нетърпение”, каза Матей след награждаването и допълни:

“В Нидерландия играх в отбор от средата на таблицата. ЦСКА ми даде възможност да направя нещо много повече – да се боря за шампионската титла. Това ме убеди да остана, защото клубът ми даде много. Аз искам да им дам още повече. Работата ми тук не е приключила. Не беше трудно да взема решението да продължа договора си с ЦСКА. Имаше интерес от други клубове, но за момента искам да остана тук“.

Капитанът на армейците поясни, че основната разлика между подготовките през лятото и зимата е, че сега е трябвало да наблегнат на кондицията. И призна, че не обича да тича много и му е било по-трудно, но бе категоричен, че ЦСКА е един от най-добре подготвените физически отбори в България.

Матей подчерта, че в началото е имал трудности, но ги е преодолял благодарение на своите съотборници, на треньорите и на феновете.

„Моят старт в ЦСКА не бе лесен. Получих много помощ от хората в отбора и от другите в тима. Занев ми помогна много за моята адаптация и ми обясни как се играе футбол в България. Дебютът ми за ЦСКА не бе добър. Още в първия си мач тук напуснах терена в 40-ата минута и се отправих към болницата. Спомням си автогола срещу Локомотив (Пловдив). Надявам се това да не се случва повече. Феновете ме подкрепиха след този мач, което също много ми помогна“.

Юрген Матей поясни, че със своите съотборници в защитата тренират много, за да затруднят Стойчо Младенов при избора му  кой от тях да започне  титуляр.

„По принцип не зависи от мен кой ще играе в защита. Радвам се, че Мено Кох се върна в игра. И в тренировките, и по време на мач, даваме всичко от себе си, за да направим трудно решението на треньора кой да играе. В момента имаме трима чудесни нидерландски защитници и се надяваме с играта си да направим решенията на треньора все по-трудни“, каза Матей и заключи, че не се притеснява от зимната селекция на Лудогорец и че всички в ЦСКА са амбицирани този сезон да спечелят титлата.

 „Не съм притеснен от селекцията в Лудогорец, надявам се да ги преборим за титлата. Мисля, че ако не губим глупави точки, както срещу Пирин и Славия, имаме шанс да станем шампиони!“