Венци Стефанов защити Младен Михалев и е убеден в победата на Боби Михайлов

Венци Стефанов защити Младен Михалев и е убеден в победата на Боби Михайлов

Президентът на ПФК Славия  Венцеслав Стефанов днес направи обширно изявление в пресклуб „България“  за своя съдружник Младен Михалев, когото премиерът Кирил Петков вчера назова сред извършителите на престъпления, за които е предал на прокуратурата медийни публикации. Стефанов разказа, че преди 25-26 г се захващат със Славия заедно с Михалев, за да спасят клуба. През това време през школата на Славия минават по 500-600 деца на година. „Щастливи сме, че сме им дали възможност да осъществят мечтите си“, допълни собственикът на “белите”. Той подчерта, че нямат стотинка задължения, нямат заеми, не са получавали никаква помощ от държавата и са изрядни данъкоплатци, за което има документи.  „Нямаме нито една обществена поръчка. Не сме крали пари. Не сме приватизирали“, отсече още Венци Стефанов.

Той изтъкна, че внушенията за незаконни действия, са и удар по Асет банк, която също е собственост на двамата. „Банката няма никаква вина, всички изтеглени суми над определената граница са дадени след разрешение от ДАНС. От нашата банка са изтеглени само 8 млн. лева“, поясни В. Стефанов. „Никой не е загубил стотинка от нашата банка!“, каза той и се обърна към премиера: „ Аз на Ваше място бих се извинил“.  „ На хиляди хора Младен дава хляб“, обобщи В. Стефанов.

Президентът на Славия изрази дълбоко разочарование и обида от постъпките на опозицията във футбола начело с Димитър Бербатов. „Обединението прави силата, не разединението“, припомни Стефанов и посочи, че щабът на Бербатов обикаля клубове и злослови за Боби Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, което е недостойно. Заради недостойните прояви  Стефанов призна, че няма да стисне ръката на Бербатов, ако бъде избран за президент на БФС на конгреса след месец. „Вътрешно съм убеден, че Боби ще спечели“, заяви благодетелят на най-стария столичен клуб. Той посочи, че едни 500-600 хил. лв ще бъдат похарчени за провеждане на конгрес, вместо да отидат за аматьорския футбол.

„Бъдещето на Славия е сигурно“, категоричен бе собственикът Венци Стефанов. „Искам участие в евротурнирите“, формулира той приоритета за клуба в края на първенството в efbet Лигата. Белите приключиха есенно-зимния полусезон на 5-о място, което им дава реален шанс да постигнат целта. Славия продължава и в турнира за Купата на България, като им предстои ¼ финал. Футболистите показаха голямо старание по време на подготовката в Турция, похвали ги В. Стефанов. Той е доволен и от новите попълнения, особено от испанеца Йон Бакеро /син на известния бивш играч на Барселона Хосе Мари Бакеро/.  Другото ново име в белия отбор е Александър Иванов /син на Георги Иванов-Гонзо/. Има вероятност към състава да се присъедини и футболист от Нюкасъл, но е воден само разговор с футболния мениджър Лъчо Танев. Все още не е ясно дали ще има трансфер, стана ясно на пресконференцията.   Относно завръщането на Филип Кръстев от чужбина у нас и преминаването му в Левски, В. Стефанов поясни, че със Славия никой не е говорил. Вероятно мениджърът му директно се е свързал с Левски, предполага собственикът на белите. Той пожела всичко хубаво на Филип Кръстев, който е рожба на Славия.  А за Левски Стефанов сподели, че вижда един доста по-добър отбор. „Уважавам привържениците, които помагат на отбора“, каза още той.