Пролетна фиеста в София кани на танци и учи всеки желаещ

Пролетна фиеста в София кани на танци и учи всеки желаещ

От 3-ти до 7-ми март в столичния „Парк-хотел Москва“ всеки може да се докосне до магията на салса, бачата, кизомба, а също и до фолклорни български и гръцки танци. Поканата отправиха днес в пресклуб „България“ организаторите на 11-ия Международен фестивал на латино-ритмите Памбос Агапиу и Елисавета Христова. Двамата имат 10 години опит зад гърба си, но за първи път събитието ще бъде в София, а не в Стара Загора, както досега. Танците за нас не са просто професия, това е начин на живот. Животът е по-хубав, когато танцуваш, споделиха усмихнатите инициатори.

През първия ден от фестивала, деня на националния празник 3-ти март, от 17 ч. инструктори ще обучават безплатно желаещите да опитат с български народни и гръцки танци. Уроци по салса, бачата и кизомба ще се преподават през следващите 3 дни, но срещу заплащане. Билети могат да се купят на място или чрез сайта на организаторите: pambos-event.com.

На 4-ти март, петък, от 18 ч. е предвидено “Welcome party” като школи от цялата страна ще представят своя програма с латино-танци. След 22.30 ч ще започне шоу програма. Близо 100 такива школи от различни български градове, както и няколко десетки чуждестранни школи  ще присъстват на фестивала, съобщи  Памбос Агапиу и благодари на всички, които са се отзовали на поканата от  организаторите. Над 1500 танцьори и близо 200 инструктори от всички континенти пристигат в София за фестивала.

На 5-и март, събота, от 12 ч до 17 ч в 5 различни зали на „Парк-хотел Москва“ специалистите ще дават уроци по салса, бачата, кизомба. „Всеки може да се научи да танцува. Нека да дойде“, обърна се чрез медиите към хората Памбос. В 22 ч ще започне Гала вечер с участниците в събитието.  А на 6-и март, неделя, от 19 ч. ще има пищен карнавал по бул. „Витоша“, който бележи края на фестивала.