Футболистът на март Радослав Кирилов призова за спиране на ексцесиите и обединение

Футболистът на март Радослав Кирилов призова за спиране на ексцесиите и обединение

Днес в пресклуб България полузащитникът на Славия Радослав Кирилов получи малката златна топка за футболист на март. Това е втори такъв приз за талантливия състезател на белия клуб. Изпълнителят на трите голови паса срещу Локомотив Сф в ХХII кръг на efbet Лига излезе на първо място в анкетата сред спортните редакции след изключително оспорвана битка с топнападателя на Ботев Пд Тодор Неделев, който оглави класацията на треньорите и специалистите в XXIV кръг. За Радослав Кирилов гласуваха 10 медии, за Тодор Неделев – 9, за Играча на ХХIII кръг Пиерос Сотириу/Лудогорец/ – 5.
След церемонията отличеният футболист сподели, че наградата е престижна за отбора на Славия като цяло. В предстоящия XXVI кръг от първенството в efbet Лига белите ще се изправят срещу Ботев Вр, а след това идва ред на мача на сезона – полуфинала за Купата на България срещу ЦСКА. И четирите отбора в тази фаза имат шанс, смята Радослав Кирилов. Той очаква оспорван мач срещу червените, защото и двата отбора са в много добра форма. Надява се да няма ексцесии по трибуните във връзка с ожесточеното настъпление срещу ръководството на БФС и сградата на централата.
„Футболът трябва да радва хората“, изрази своята позиция Радослав Кирилов и призова за обединение. Халфът предпочита на финала за Купата да играе срещу Левски, не срещу Лудогорец, тъй като атмосферата ще е много по-различна.
Що се отнася до прогреса на Славия и влизането й в първата шестица във временното класиране на първенството, Радослав Кирилов заяви, че амбицията е да стигнат до тройката, въпреки че ръководството на клуба не е поставило определена цел пред отбора.
Футболистът на март смята, че при успешен завършек на сезона за Славия, това ще повиши шанса му за трансфер, но бе категоричен, че това не му е цел сега. В зимния трансферен прозорец халфът се размина с възможността да премине в Турция, но не смята, че това е ключов пропуск. В момента Радослав дори няма информация да е проявен някакъв интерес към него. Важна е офертата, напомни футболистът и поясни, че не изключва вероятността за трансфер и в български клуб. Предварително няма забранена зона т.е отбор, в който никога не би отишъл, стана ясно от думите на Радослав Кирилов. Той добави, че има още една година професионален договор със Славия и ако се стигне до трансфер, клубът ще прибере определена трансферна сума.