Дряново посреща 90 деца за третия Ювентус Джуниър Камп

Дряново посреща 90 деца за третия Ювентус Джуниър Камп

През 2016 г в София и през 2018 г в Стара Загора един от най-титулованите клубове в света Ювентус организира кампове за деца и юноши. Тази година събитието ще бъде в Дряново.

Кампът ще се състои от 4-ти до 8-ми юли за момчета и момичета от 5 до 17 г, без значение дали те тренират футбол или още не са се докоснали до магията на великата игра. Родителите на желаещите могат да платят до 3-ти юни промоционална такса от 750 лв, а след тази дата дължимата вноска е 790 лв. Тя е пакетна и включва 5 нощувки със закуска, обяд и вечеря, както и обучението с треньори от италианския гранд  Ювентус. Община Дряново се е погрижила да осигури отлични битови условия за децата и родителите, както и да предложи на гостите богата културна програма.   Това съобщиха днес в пресклуб „България“ на специална презентация представителите на организаторите на Ювентус Джуниър Камп  – Костадин Крантев, председател на УС на ФК Комета 2015, Елена Тодоровска – член на УС и представител на фен клуба Ювентус България, Людмил Митакиев от C.R.E..A.M Bulgaria и Тодор Георгиев, председател на Общинския съвет на Дряново.

На пресконференцията присъства и именият футболист от златното поколение на САЩ’94 Пламен Николов, роден и израснал в града на Колю Фичето. „Надявам се, че от тези семенца ще изникне цял букет цветя за радост на българския футбол“, каза известният вратар. „Това е шанс за децата да бъдат забелязани. Голяма част от децата, минали през Ювентус Камп през 2016 г и 2018 г, продължават да играят футбол“, добави Пл. Николов.  

Тренировъчният камп е световна инициатива на „бианконерите“ за откриване и подпомагане на млади таланти. Тя е част от големия проект „Деца“ на НПО C.R.E.A.M Европа и България , сподели Людмил Митакиев, който се гордее, че е организирал още 4 кампа на други грандове.

Третото издание на Ювентус Джуниър Камп ще събере още повече деца в сравнение с предишните две прояви, убеден е Костадин  Крантев.  В рамките на няколко дни  след началото на новата кампания, дори преди официалното й представяне, вече 10 на сто от квотата на кампа е запълнена, подчерта той. Цялата квота е 90 деца. Ако тя бъде надхвърлена значително, има предварителна уговорка с италианския клуб за втори камп в края на лятото.  Дряново също така е особено удобна локация за родителите и децата от София, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Плевен. Градът на Колю Фичето е богат на културни и природни забележителности, което привлича множество туристи всяка година и това също е голямо предимство за децата и другите гости по време на кампа, изтъкна Тодор Георгиев.