ВК Хебър с 6-ти приз за отбор на месеца

ВК Хебър с 6-ти приз за отбор на месеца

Днес в пресклуб „България“ най-добрият отбор в Националната волейболна лига /НБЛ/ Хебър Пазарджик получи специално изработения плакет за отбор на април. Това е 6-ти приз за тима от 2019 г насам. Миналия месец тимът на Камило Плачи за втора поредна година стана шампион на страната, а няколко месеца по-рано извоюва и Купата и Супер Купата. Представителят на Burnit Sun System Цветелин Конов връчи наградата на президента на клуба Александър Иванов и на един от най-именитите родни състезатели, посрещачът Тодор Алексиев, който минути по-късно  подписа договор за 4-ти сезон в пазарджишкия колос.

В редовната анкета на пресклуб „България“ сред спортните редакции за отбор на месеца  Хебър спечели с един глас – 8 на 7 – пред националния отбор на волейболистите до 20 г, които се класираха за Европейското първенство в Италия. На трето място с 6 гласа е националният ансамбъл по художествена гимнастика, носител на 2 златни и 1 сребърен медал на Световните Купи в Ташкент и в София. Четвърти с 2 гласа са футболистите на Лудогорец, които за 11-а поредна година завоюваха шампионската титла на страната.   

След церемонията президентът на ВК Хебър Пз Александър Иванов се похвали със селекцията, която върви успешно след привличането на разпределителя Добромир Димитров от ЦСКА. Предстои официално да бъде обявен още един играч на този пост от Нефтохимик. Последно ще бъдат представени двама състезатели на поста диагонал, чиито имена все още са конфиденциални, стана ясно на пресконференцията.

Иванов сподели, че първенството в НВЛ следващия сезон ще е по-балансирано отколкото в предходните години. „Не съм сигурен кой ще ни е основен конкурент“, каза още президентът на ВК Хебър. Все повече волейболни отбори – Дея, Монтана, Левски, Пирин – отделят по-големи средства и надпреварата ще е по-оспорвана. Бюджетът на Хебър няма да се увеличи, но ще оптимизираме разходите, добави Иванов. Той съобщи, че Хебър ще започне подготовка за следващия сезон през август и тя ще продължи между 6 и 8 седмици. Още в края на юни обаче ще бъде обявен втори, дублиращ отбор на Хебър, похвали се президентът на клуба със златен требъл.

“Основен приоритет за Хебър през следващия сезон е да побеждаваме във всеки мач”, заяви Тодор Алексиев. “Ще имаме много работа”, каза още известният волейболист. Той е на мнение, че е по-добре отборът да играе в  квалификационни кръгове за Шампионската лига вместо директно да започне участие, независимо, че има риск от ранно отпадане. “Това ще е незаменим опит за младите играчи”, мотивира се Т. Алексиев.