Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Любослав Пенев: Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи

Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Любослав Пенев: Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ ръководството на ЦСКА 1948 представи новия старши  треньор на отбора Любослав Пенев. Ел Голеадор заяви пред репортерите, че целите на „червените” са високи, а той е спокоен, че нещата ще се получат.

„За мен е важно, че отборът иска да се развива, да надгражда, има високи цели. Има място за развитие. Това е важно за треньора – да бъде на по-високо ниво всяка година. Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. С отборите, на които съм треньор,  си поставям винаги най-високите цели. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика. Това ще се постигне и ще имаме прекрасни резултати.  Искам да работя с високи цели, трябва да има конкуренция и играчите да работят под футболно напрежение. Започват 11, след това ще има смени, в другия мач може да има и друга група. Ще направим сериозна подготовка и от първия мач трябва да се представяме добре. Къса е почивката, но ще почиват повече за Коледа”, каза Пенев и добави, че щабът му е същият, с който е работил в последните месеци.  Той поясни, че от днес играчите започват медицински прегледи, а  след това  отборът заминава на подготовка в Банско. Пенев подчерта, че  ще продължи да залага  на българи и няма да се отказва от развитието на школата. Селекцията ще е според възможностите, като най-важен е профилът на футболистите и къде ще са полезни.

„Договорът е за две години, с малко повече правомощия. Първият отбор е ясен, но ще имам  отговорности  и към втория, към третия отбор и школата. Нещата ще се получат. Спокоен съм, нямам притеснения”, заяви Пенев и се върна към темата за раздялата си с ЦСКА в края на миналата година. Той сподели, че не изпитва никакво огорчение след раздялата, но изтъкна, че е срещнал неблагодарност от Ганчев, въпреки че за 3 месеца е свършил перфектно своята работа. Пенев добави, че така наречените от Гриша Ганчев “кибици от Дървеното” са причината той да е собственик на ЦСКА и в момента.

„Как да реагират феновете на ЦСКА? Убеден съм, че ще са положителни. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Вие следите футбола. Това е ясно и точно. Аз бях изгонен, да се връщам ли 10 месеца назад? Аз съм професионалист, обичам футбола и да работя. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой защити ли ме, когато ме уволниха  в 12 часа  през нощта? Там най-важните решения се взимат между 12 и 3 през нощта. Някой защити ли ме? Някой да ме е издържал? Това си е моя работа. След като не ме искат, аз се оправям сам”, каза Пенев и подчерта:

“Няма огорчение. Всеки си носи отговорност. Тези, които са ме изгонили, да си носят отговорност. За 3 месеца направих невъзможното. Те не успяха да го направят с нито един треньор. Какво стана преди 10 месеца? Аз съм със самочувствие, че съм си свършил работата. Поемам отбора, имаме 9 дни за подготовка. Играем полуфинал срещу Лудогорец, перфектен мач, печелим и Купата на България. Изиграваме плейофа по подобаващ начин. Перфектно свършена работа. В един момент обаче инерцията свършва. Сигурен съм, че ще ме питате за интервюто на Гриша Ганчев. Всеки, който разбира от футбол, и феновете разбират, че това е една скалъпена история, в която има много неверни неща. Има и истини, като например  „след втория лагер в Банско щяха да спукат топката тези чобани“. Втората  – след лагера в Турция наистина имаше много контузени. Връщам се преди 10 месеца, когато същите футболисти без новите попълнения завършихме перфектно първенството и спечелихме Купата. Ако след това има хора, които не знаят как да си вършат работата, е отделна тема. Вярвам в методиката си и философията, която имам. Така ще бъде и сега“, посочи Пенев и заключи:

„„За да сме ясни и точни, тук говорим за два клуба. Как се казват отборите, които визираме? Единият отбор се казва ЦСКА – София, другият ЦСКА 1948. По повод на феновете се казва в това интервю „кибиците от Дървеното”. Без тези „кибици от Дървеното”, Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Само за 3 месеца. Какво получавам? Неблагодарност”.

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов  подчерта, че в клуба са изключително щастливи от факта, че две знакови фигури поемат отборите на ЦСКА 1948. Гьонов заяви, че Любослав  Пенев и Валентин Илиев ще имат пълната свобода да работят, докато те искат.

“Договорите на двамата са, докато те решат. Ще получат пълна свобода, време и комфорт да развият визията си за отбора и да постигнат целите си”, уточни Гьонов.

Той  призна, че има интерес и запитвания към трима футболисти от отбора. Единият от тях е Ивайло Чочев, предполага се, че другите са вратарят Даниел Наумов и младежкият национал Симеон Петров.

“Чочев е най-добрият български халф, има интерес, но той е повече медиен. Ако получим оферта, която удовлетворява клуба, може да се стигне до трансфер. Но засега няма и той остава”, добави Гьонов.

Спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков приветства новите треньори на първия и втория отбор на Любослав Пенев и Валентин Илиев. Той е на мнение, че двамата ще помогнат за развитието на клуба.

„Искам да приветствам двете легенди на нашия клуб. Ще се постараем да им дадем необходимия комфорт, за да осъществят своите идеи. Изискванията са големи, но съм убеден, че с тяхната мотивация  ще бъдат максимално полезни за развитието на нашия клуб”, заяви Здравков.