За 25-ия си юбилей ЛЕВ ИНС награди Ивет Горанова с 25 хил. лв за сребърния медал на ЕП

За 25-ия си юбилей ЛЕВ ИНС награди Ивет Горанова с 25 хил. лв за сребърния медал на ЕП

Днес в Пресклуб “България” олимпийската шампионка по карате от Токио Ивет Горанова, която в края на май спечели сребърен медал  в кат. 55 кг на Европейското първенство в Газиантеп, Турция,  получи солиден чек от генералния спонсор на родната федерация ЛЕВ ИНС. Най-голямата застрахователна компания у нас, която закръгли 25-годишен юбилей,  зарадва вицешампионката на Стария континент с 25 хил.лв.

Премията я връчи бившят шеф на ГДБОП по киберсигурност, сега ръководител на същия сектор в ЛЕВ ИНС Явор Колев. Двамата заедно с Ивет Горанова са част от мащабната социална  кампания „Пази детето в интернет“ на ЛЕВ ИНС, която обхваща 4000 училища в цялата страна.  Специалистът подчерта, че е важна превенцията, децата да бъдат защитени и обучени за безопасно ползване на Интернет.  Ивет има огромно влияние върху децата, каза Явор Колев. Олимпийската  шампионка от Токио сподели, че за нея е важно да мотивира малките да излязат и да спортуват. Тя благодари за подкрепата на ЛЕВ ИНС и изтъкна, че всеки спортист  би трябвало да е ангажиран с някаква социална кампания.  След края на КОВИД пандемията през март до днес сме обиколили огромен брой училища, поясни още компютърният спец Явор Колев. Неговата идея е киберсигурността да стане част от учебната програма и това се посреща позитивно от Министерството на образованието и науката.

Ивет е една от поставените 8 каратеки, които ще участват на Световните игри в Бирмингам, САЩ от 7-ми до 17-и юли. Те се провеждат веднъж на 4 години, в годината след Олимпийските игри. „Искам отново да спечеля златен медал“, заяви шампионката. „Не може всеки път да си на върха. Аз не загубих златото, а спечелих среброто“, коментира красавицата с усмивка загубата на финала на Европейското първенство срещу украинката Анжелика Терлюга, която бе победена от Ивет на олимпийския финал в Токио.  Нито една титла не може да се сравни с олимпийската , добави Ивет Горанова.  Тя вярва, че карате ще се върне в олимпийската програма за Игрите в Лос Анджелис 2028. Тогава ще бъде на 28 г, в силата си, каза шампионката.