Виктор Карагьозов: Целта ни е да се класираме за световното първенство догодина

Виктор Карагьозов: Целта ни е да се класираме за световното първенство догодина

Място в първите шест на европейското първенство и  класиране за финалите на световното догодина е голямата цел пред националния отбор на шампионата на Стария континент за юноши до 18 в Грузия, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ старши треньорът на тима Виктор Карагьозов и добави:

„Започнахме лагера на 1 юни в Самоков. След това участвахме на Балканиадата в Сърбия, където станахме втори. Вчера победихме Франция в контрола, днес имаме втори мач с тях. С това завършва подготовката и заминаваме на европейското. Очакванията ми са да реализираме потенциала си, който не е никак малък. Мисля, че свършихме доста мащабна работа“.

Карагьозов поясни, че вижда още някои резерви по отношение на играта на отбора, но се надява  в последните три-четири дни преди първенството да изчистят слабостите. Според него групата ни е равностойна. Съперниците ни в групата завършиха сред първите четири в предишното европейско,  но това не го притеснява.

„Важното е, че запазихме отбора здрав. Всички, които дойдоха след операции и възстановяване, вече са на добро ниво. Първата ни цел е да се класираме за световното следващата година. Това означава, че трябва да сме в първата шестица. Регламентът не позволява други квалификации. Ще мислим мач за мач. Първо играем с еврошампиона Словения, после  с Полша, Германия и Италия. Ако успеем да реализираме потенциала си и да излезем от групата, имаме шансове да се намесим в борбата за призовите места. Това е първата ни цел. Не искам да натоварвам излишно момчетата. Те още не са толкова психически устойчиви. От тях искам да се представят по най-добрия начин. Радвам се, че ще срещнем Словения в началото, а не в последните мачове. Имаме шансове срещу тях. Информацията ни за този съперник е от преди 2 месеца. Срещаме все отбори, които са сред водещите  в състезанията при юношите и младежите.“

„Не сме притеснени от групата, въпреки че е тежка.  Дай Боже да вземем медал“, каза пред репортерите  националът Симеон Николов.