Иван Василев:“„Локомотив“ е отборът на моето сърце. Искам феновете да са щастливи!“

Иван Василев:“„Локомотив“ е отборът на моето сърце. Искам феновете да са щастливи!“

Иван Василев:“ „Локомотив“ е отборът на моето сърце. Искам феновете да са щастливи!“

Осветлението на стадион “Лoкомотив” в столичния квартал ” Надежда” е построено с личен кредит от собственика на Локомотив (София) Иван Василев, призна самият той на спе;циална пресконференция  в Пресклуб „България“днес.

“Проектът беше одобрен с помощта и искам да благодаря за това на председателя на ОСК “Локомотив София” Даме Стойков. С оглед на това, което се случва в нашата държава – избори, правителства, близо година и три-четири месеца чаках да се финансира осветлението на Локомотив София, но това не се случи. Направил съм го заради феновете, за да са щастливи и защото това е отборът на моето сърце. Искам да благодаря и на БФС, които позволиха на нас и на Спартак (Варна) да получим временен лиценз за мачове в светлата част на денонощието. Така печели само футболът и привържениците. И не гледам само за нас, а и за Спартак (Варна), също отбор с традиции“, заяви Василев.

“Първият ни мач в неделя срещу Черно море (Варна) е много важен от емоционална гледна точка. Защото това е първата ни домакинска среща в Първа лига в новата ера на Локомотив, която ще се проведе на нашия си стадион. За мен е голямо предизвикателство. Има много ремонти и организация, за да посрещнем нашите фенове на стадиона ни. Това е голяма мотивация за футболистите. Знаете, че досега играехме на националния заради липса на лиценз”.

Собственикът на клуба заяви още, че се работи по входящи трансфери и до края на трансферния период ще има такива. Вече месец и половина се точат разговори с човек, който е с много добра визитка, но положителен отговор от него все още няма.

След края на миналия сезон имахме много малко време за реакция. Работим и на чуждестранния пазар. Просто се надявам да попаднем на сериозни момчета, защото миналата година имахме много сериозни разочарования”, добави бизнесменът.

Той поздрави БФС за решението да увеличи Първа лига от 14 на 16 отбора, най-вече защото в следващите два отбора, които сега влизат, ще има повече български футболисти.

“Относно финансирането, притеснения имам от 2015-а година насам, но се справяме. Не знам как ще се отрази цялата тази инвестиция в осветлението на работата на клуба като цяло. Искам да подобрим стадиона, но без държавна помощ, само с нашите възможности, още 100 години можем да се трудим и пак няма да имаме желания от мене резултат. Очаквам осветлението да бъде монтирано в края на месеца, между 21-и и 25-и юли. През август пък трябва да отвори врати и фен-магазинът.

И повтори, че финансово бремето по издръжката на клуба е негова, на спонсорите от БЕТАНО и верният му съратник, партньор и също отдаден локомотивец Веско Стоянов.

Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори преди старта на сезона в efbet Лига. Силният човек в клуба коментира всичко най-интересно около “железничарите”.

“Търсим нови футболисти, които да бъдат дори по-добри от тези, които ни напуснаха. Ще трябва време, за да привлечем играчи. Ще се опитаме да вземем футболистите, от които треньорът има нужда. Трансферният прозорец е отворен, но  футболисти започват да се предлагат в последния момент, защото чакат други оферти преди това . Дано обаче да попаднем на сериозни момчета, защото през миналата година имах сериозни разочарования от част от футболистите. Трябват ни поне още трима добри футболисти, с които да вдигнем нивото. Вървим в правилна посока, но не става нищо бързо”, завърши Василев.

На пресконференцията старши треньорът на „червено-черните“  Станислав Генчев сподели, че иска да направи играта на отбора по-атрактивна.

“Локомотив е отбор със сериозни традиции. Искам отборът да играе красив футбол. Допускаме грешки, но нещата се подобряват. Напуснаха ни четирима основни футболисти, взехме нови, но трябва време. Отборът ще изглежда много различно по време на първенството. Искам да налагам атакуващ футбол, да отбелязваме повече голове. Отстъпваме доста в тази част от играта”, смята треньорът на Локомотив.

“Черно море е изключително сериозен отбор. Имат добър треньор, запазиха основния си състав. Изгледах няколко контроли. Изисква се да надскочим възможностите си, за да ги победим”, коментира още той. “Първата ми задача е да науча отборът да играе печеливш футбол. Това е най-важното”, завърши Генчев.

Относно налагането на млади български футболисти Иван Василев смята, че те трябва по-дълго време да играят в български отбори, а не ,едва започнали да тренират, да искат трансфер в чужбина.  Сега в Локомотив Сф играят шест играчи от детско-юношеската школа на отбора, които са започнали да се утвърждават при мъжете от миналата година.И тази политика ще продължи, обеща Василев, за да може да се изгради ново талантливо поколение за националния отбор.