Любослав Пенев: Искам поне двама равностойни футболисти на един пост,Левски е в подем при Станимир Стоилов

Любослав Пенев: Искам поне двама равностойни футболисти на един пост,Левски е в подем при Станимир Стоилов

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция  в Пресклуб „България“ преди началото на шампионата в efbet лига  и преди мача на неговия тим от първия кръг  срещу отбора на Левски. Пенев сподели пред репортерите, че е доволен от подготовката и очаква да има още нови играчи до края на трансферния прозорец. Той подчерта, че  Левски е много сериозен отбор  и е в подем след идването на Станимир Стоилов начело.

„Това е жребий. Не трябва да търсим други знаци. Имаме програмата за първите четири мача. Днес официално започва първенството. Играем срещу много сериозен съперник, носител на Купата на България. Отборът е в подем след идването на Мъри, много са подготвени и много добре мотивирани“.

Пенев заяви, че  по трансферите в клуба се работи непрекъснато и че до края на август има време за нови трансфери и  е сигурен, че ще дойдат нови играчи.

„Трябва да привличаме добри футболисти и да надграждаме във всеки един трансферен прозорец. Аз съм треньор, който изисква много от футболистите. Да не забравят, че са публични личности. Трябва да знаят какво е разрешено и кое не. Взискателен треньор съм. Изисквам от ръководството да имам добри футболисти на всички постове. Поне по двама, за да има конкуренция, Който се отпусне, не попада в състава. Трябва да има битка, за да си намерят място в състава. Това е. От № 1 до №11 трябва да се борят  да намерят място в групата и в титулярния състав. За всеки мач състава  се определя според работата, свършена през седмицата и конкретния съперник“.

Левски ще играе  срещу гръцкия ПАОК (Солун) в първата си среща в турнира „Лига на Конференциите“, но Пенев не вижда в този факт особено предимство за неговия състав.

“Всеки, който се е класирал за Европа, е наясно, че ще има и международни, и вътрешни мачове. Ние се подготвяме за нашите мачове. Не знам съперниците какви планове имат. Вероятно, ако играеш в Европа, е нормално да имаш малко по-различен план. Аз обаче си гледам моя отбор. Ние направихме една добра подготовка, похвалих момчетата за това. Наистина свършихме добра работа. Справихме се добре, но можем и по-добре. Имат потенциал и искам този потенциал да се показва. Винаги ще се целим в нещо по-високо. Не можем да се спираме с това, че сме победили в два, три мача. Изиграхме добри контроли в подготовката, което е радващо. Вървим напред и нагоре, това е една база, която поставяме. Те са наясно, че винаги ще изисквам повече и повече”.

На въпрос как ще коментира думите на директора на  Лудогорец Козмин Моци, който включи и ЦСКА 1948 в претендентите за титлата, Пенев отговори:

„Оценявам това, което казва и че мисли по този начин. Преценява, че нашият отбор започва да функционира добре и ще се представи добре. Аз също имам своите виждания за първенството – кой, къде, какво“.

Единствената контролна среща през лятото, която ЦСКА 1948 не спечели, е тази с АПОЕЛ (Кипър). Тя завърши без голове, но и с доста здрави физически единоборства, донесли и контузии на определени играчи.

„Много мачове ще протекат по този начин, като този с АПОЕЛ. Наясно сме, че ще има  такива и сме подготвени. Радвам се, че повечето футболисти са здрави. Има хора, които са назад с подготовката, има и такива с проблеми. И те няма да са в групата. Аз и не бързам да ги вкарвам. Нека да се подготвят максимално добре и ако заслужат, ще влязат в групата“, заключи Любослав Пенев.