Маурисио Гарсес: Поставил съм си цел, надявам се в края на сезона да я постигна

Маурисио Гарсес: Поставил съм си цел, надявам се в края на сезона да я постигна

На специална церемония в Пресклуб „България“  крилото на ЦСКА Маурисио Гарсес бе награден за Играч №1 на първия кръг в новото първенство в efbet лига.  За първия си  хеттрик при успеха на “армейците” с 3:0 над Арда Гарсес получи 11 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори. Георги Русев (ЦСКА 1948) е с  4 гласа, Бирсент Карагарен (Локомотив Пловдив) има 2 гласа, а  Виктор Попов (Черно море) – 1 глас.  Гарсес благодари за наградата, която е първа в неговата кариера  и  говори   за целите, които си е поставил.

” “Наистина, това е първият ми хеттрик и съм много щастлив, че отбелязах и помогнах на отбора. Това е и първата ми индивидуална награда. Надявам се да съм тук още много пъти и  да вкарам отново хеттрик”, каза бразилецът след награждаването и  допълни, че миналия сезон също  се е раздавал, но сега резултатите започват да се виждат. Той подчерта, че напрежението съществува навсякъде, а сега е концентриран максимално да дава най-доброто от себе си. Уточни, че неговият мениджър му е предложил да дойде в България.

„Каза ми, че има много добра оферта за мен и ако искам, да прочета  повече за клуба. Тогава му казах: “Брат, този, който решава нещата в живота ми, е Господ. Ако се е появила тази възможност, той е рекъл да отида там””, разказа Гарсес за идването си в ЦСКА и подчерта:

„Аз винаги заставам на колене и благодаря на Господ. Поставил съм си цел, но не искам да казвам каква е. Надявам се в края на сезона, това, което съм замислил, да стане“, заяви Гарсес за  целите си през сезона, а относно позицията си на терена, заяви:

„Опитвам се да играя на моята си позиция. На другите позиции мога да играя, ако треньорът прецени, за да помагам на отбора“.