Асен Дончев: Щастлив съм, че с първия ми гол ЦСКА спечели, надявам се да оправдая очакванията на треньора

Асен Дончев: Щастлив съм, че с първия ми гол ЦСКА спечели, надявам се да оправдая  очакванията на треньора

На специална церемония в Пресклуб „България“  защитникът на ЦСКА Асен Дончев бе награден за Играч №1 на третия кръг  в efbet лига.  За първия си  гол в елита при успеха на “армейците” с 1:0 над Черно море /Вн/ Дончев получи 6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори. Ивайло Чочев /ЦСКА 1948/ има 5 гласа, с по три гласа са Бърнард Текпетей /Лудогорец/ и Иван Тилев /Арда/, а Георги Русев (ЦСКА 1948) е с  1 глас. Асен Дончев благодари за наградата, която е първа в  кариерата му и  подчерта:

“Радвам се, че точно по този начин вкарах първия си гол за ЦСКА – веднага след влизането ми в игра и при първото докосване на топката. Много съм щастлив, че с моя гол ЦСКА спечели този важен мач“.

Дончев поясни, че е имал тежка контузия, която е лекувал близо 7 месеца, но вече се чувства по-силен.

„Дебютът ми за ЦСКА бе срещу Монтана, в последните 20 минути Любо Пенев ме пусна и бях много щастлив“.

Дончев заяви, че със Саша Илич е провел разговор, на който му е обяснил, че предпочита да играе като крило, а не десен защитник.

„Разбира се, че ще играя там, където ми каже треньорът. Казах на Саша Илич, че предпочитам да играя крило, защото като юноша най-добре се представях на този пост. Благодарен съм му, че ми дава шанс да се изявявам на този пост и се надявам да оправдая доверието му.“

Дончев заяви, че двете убедителни победи над Македония Гьорче Петров и Берое дават повече самочувствие, а амбициите стават по-големи.

„Надявам се това да бъде нашата година. Имаме чудесен треньор, чудесен треньорски щаб, много добри футболисти – всичко зависи от нас, за да се представим по най-добрия начин и да завършим на първо място“, каза Дончев и добави:

„Атмосфрета в отбора е чудесна, няма деление на българи и чужденци – всички сме едно цяло и се стараем да дадем най-доброто от себе си“.

Дончев уточни, че в мача срещу Берое са му отменили гол, но е сигурен, че в следващите двубои също ще бележи голове, включително и в евротурнирите.

„ В никакъв случай няма да подценим следващия ни съперник. Те са корав съперник, очаквам да стане здрава битка, но ние сме по-добрия отбор и съм сигурен, че  ще продължим в следващия кръг“, каза Дончев и  потвърди, че Саша Илич се включва във всяка тренировка и показва отлични футболни умения.