Любослав Пенев: Защо ЦСКА да не спечели трофей?

Любослав Пенев: Защо ЦСКА да не спечели трофей?

Старши треньорът на ЦСКА 1948  Любослав Пенев даде  своята традиционна  пресконференция в Пресклуб „България“ преди предстоящия двубой от efbet Лига. Специалистът е на мнение, че отборът се представя добре до момента и целите са високи. Той беше категоричен, че на този етап нито един футболист няма да бъде продаван.

“Ще потеглим  за мача с Арда с добри очаквания и добра енергия. Подготвяме се  специално  за всеки един отделен мач. Контузени нямаме, имаме един наказан – Охене. Всеки трябва да е наясно, че когато има шанс, трябва да се бори. Има голяма вероятност  да видим  на терена Парвиз Умарбаев. Мен ме интересуват всички футболисти и в процеса на работата се решава кой ще бъде в игра, каза Пенев и коментира, че според него системата ВАР много забавя играта.

“Има аномалии в много мачове. При ВАР се губи много време. Не е нормално да се бави толкова. Да се играе десет минути и после спираме за пет. Хората от ВАР много по-бързо трябва да взимат решения. Защо се бавят толкова? Не работи по еднакъв начин като в Европа, поне по отношение на времето, за което се взима решение”, заяви Пенев и заяви, че на този етап няма шанс Ивайло Чочев да напусне ЦСКА 1948.

“Отбор, който иска да надгражда, винаги трябва да има нови попълнения. Един трансферен прозорец е възможност да надграждаме. Аз съм реалист, не бъркайте емоциите. Когато аз говоря, всички кимате, това е знак на съгласие. Русев и Чочев се представят добре, те са реализаторите, но преди това има друга свършена работа и всеки гол е заслуга на целия отбор. Когато печелим, печелим всички, когато губим, губим всички. По принцип тренираме да започнем с 11 футболисти. В някои от мачовете рано останахме с десет, но продължихме да играем добре и атакуващо и с човек по-малко и успяхме да победим. Не само за Чочев, има и други оферти, но към момента никой няма да бъде трансфериран. Не искам тези момчета да се отклоняват от ритъма в момента. Мен ме радва, че футболистите се показват по най-добрия начин и има интерес към тях от други отбори”.

На въпрос дали след доброто начало вече има апетити и за спечелване на трофей, Пенев подчерта:

“Трябва да държим линията на представяне. Няма гаранция, че ще се продължи така, но към момента се случва. Защо ЦСКА да не спечели трофей, но да не избързваме. Искаме да играем още по-добър футбол и да стоим високо в класирането. Това не трябва да вкарва напрежение. Аз не подценявам нито един съперник. Уважавам всички. Рано или късно отложените мачове ще се изиграят. След като правилникът го позволява, значи се прави. Виждаме една лека аномалия, че не зависи от другия клуб, а само от единия и БФС“, каза Пенев и заключи, че наблюдава футболистите от всички отбори в клуба и е сигурен, че добрата работа винаги дава резултат и е напълно възможно играчи от втория отбор да преминат в първия.

„Наблюдавам всичките ни отбори, помагам и на втория, и на третия, и на школата. Постепенно трябва да се види  резултат. С тренировките и с мачовете ще се получи“.