Любослав Пенев: „Очаквам да продължим с доброто си представяне. Рано или късно ще има един ЦСКА“

Любослав Пенев:  „Очаквам да продължим с доброто си представяне. Рано или късно ще има един ЦСКА“

   Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде традиционната си пресконференция преди мача с Локомотив София на стадиона в Бистрица., „Нямаме кадрови проблеми. Ще проведем последна тренировка днес. Очаквам да продължим да се представяме, както досега. Това е изискване, което непрекъснато им поставям. Винаги трябва да има професионално напрежение. Момчетата го знаят и се опитвам да го предавам в тренировките. Всеки трябва да може да работи под високо професионално напрежение, да мисли за тренировките и мачовете и да се представя по най-добрия начин.
   Ел Голеадор  се изказа за пореден път изключително остро срещу ръководството на ЦСКА-София. Според него единствено ръководните фактори в клуба не сда били доволни, че тимът се е развивал под негово ръководство, печелейки и Купата на България. Специалистът смята, че именно тези хора са предали както отбора, така и феновете.
„Мисля, че рано или късно ще има един ЦСКА. Как ще стане, не мога да кажа, но ще има такъв клуб, който да е на и за феновете. Ще се върна малко назад, към последния ми престой на „Армията“. Бях поканен там, за да туширам напрежението между фенове и ръководство и това се случи, особено след  спечелването на купата/Купа България/. Само ръководството не беше доволно, тъй като там целите са различни – да не се надгражда и да сме втори, трети, но не и първи. Бях изгонен след 3 месеца добра работа – абсолютно предателство. При добре свършена работа за два – три месеца последваха лъжи. Това се нарича предателство. Познавам се добре и с Иван, и с Росен, и с много от феновете. Защо сектор “Г” не ходи на мачове? Защото и те са непрекъснато лъгани и мамени в продължение на седем години. Взели са много правилно решение, че това трябва да приключи. Феновете винаги са ме подкрепяли безусловно във всеки един момент.“
   „Имаше една игра едно време – студено, студено, топло. При мен тук е много студено. Ледено студено.  Топлото трябва да се търси близо от Армията. Там трябва да се търсят предателите. Мен ме интересува да си гледам работата и да я върша по най-добрия начин. Отборътт се ръководи от много добри професионалисти и сега нещата вървят много добре”, добави още той.
   “Едва ли ще се срещаме често със Стойчо Младенов. Той е нов човек в нашата структура. Фактът, че той започва да работи при нас не означава, че моето мнение ще се промени. Той няма да се занимава с футбол. Най-вероятно с маркетинг и връзка с феновете”,коментира Пенев.
Той се надява в отбора да дойдат нови футболисти. „Очакваме попълнения. Няма гаранция, че ще дойдат, но ще е хубаво да има нови играчи през този трансферен прозорец. Има не малко време. В последния момент се сключва сделки. Всички изчакват и ще проявим търпение. Имаме 5 мача до почивката за националните отбори, така че си гледам работата. “