Играчът на 7-ми кръг Димитър Костадинов: „Септември, Арда и Славия дават шанс на младите футболисти“

Играчът на 7-ми кръг Димитър Костадинов: „Септември, Арда и Славия дават шанс на младите футболисти“

Нападателят Димитър Костадинов, който вкара третия изключително красив гол за победата на Септември София срещу Берое с 3:1, днес получи от пресклуб „България“ статуетката за Играч №1 на 7-ми кръг в първенството на елитната efbet  Лига. В редовната анкета сред  футболните треньори и специалисти състезателят оглави подреждането с 6 гласа от общо 19. На втора позиция с по 4 гласа са Кирил Десподов от Лудогорец и Георги Миланов от Левски, след като разградчани и “сините” разгромиха с по 4:0 Пирин и Хебър. Матиас Курьор от Черно море е с 3 гласа след гостуването на моряците в Пловдив и победата им срещу канарчетата с 3:4. Класацията на треньорите завършва с Лъчезар Котев от Арда, който има 2 гласа след убедителното 1:3 срещу Спартак Варна.

След церемонията Димитър Костадинов благодари на своите съотборници, на треньорския щаб и на ръководството на Септември. „Най.важното е отборът да се спаси и да остане в Първа лига, също така да се дава път на младите футболисти“, сподели бившият футболист на Левски. „Валери Божинов е страхотен, позитивен и ни мотивира, дава ни  и професионални съвети“, каза за помощник-треньора  на тима  Костадинов. Той изрази възхищение и от треньора Славко Матич:: „ Изключителен професионалист и съм щастлив, че имам възможност да работя с него“.

Димитър Костадинов бе категоричен, че с такъв екип могат не само да останат в efbet Лигата, но и да имат по-добър резултат и да отскочат с няколко места по-напред.Силната мотивация е факт. “Никога не излизаме с нагласа да губим“, описа настроението в отбора Играчът на 7-ми кръг   В следващия кръг им предстои мач срещу Черно море, един доказано силен съперник, но настроението в отбора пак е за победа. Единственото, което може да попречи на Септември да покажат по-осезаем прогрес е липсата на опит, тъй като има много млади играчи, подчерта Димитър Костадинов. 

„Досега не съм бил в отбор с такива отношения“, продължи футболистът. Не само на терена, но и извън него всички общуват помежду си, стана ясно още от думите му. „Чуждите играчи с нищо не превъзхождат българските, просто българите нямат шанс за изява“, е оценката на Д. Костадинов за участието на многото привлечени футболисти от други страни в нашето първенство. „Трябва да има  търпение към младите българи“, добави нападателят. Същевременно българските футболисти могат да черпят опит и умения от по-класните си чуждестранни съотборници според него. „Септември, Арда и Славия дават шанс на младите“, обобщи Костадинов. Той бе откровен, че Левски няма как да е затворена страница за него, но сега е концентриран изцяло в играта си за Септември. Костадинов би се радвал и се старае чрез представянето си на терена един ден да получи покана и за националния отбор, което би било гордост за него.