Маурисио Гарсез и Брадли Де Нойер: „Вярваме, че ще спечелим шампионската титла. Всеки мач се стараем да покажем най-доброто и да печелим точки“

Маурисио Гарсез и Брадли Де Нойер: „Вярваме, че ще спечелим шампионската титла. Всеки мач се стараем да покажем най-доброто и да печелим точки“

Днес  футболистите на ЦСКА-София Маурисио Гарсез и Брадли Де Нойер получиха наградите си от Пресклуб „България“ за добрата си игра в изминалите кръгове.  Гарсез бе избран за №1 на 4-ти кръг, когато ЦСКА победи Берое с 5:1, а той отбеляза два от головете, а Де Нойер за играч №1 на 8-ми кръг за изключително красивият гол, с който донесе победата над ЦСКА1948 с 2:1. Маурисио Гарсез бе предпочетен и избран и за футболист №1 на м.юли в журналистическата анкета, организирана от пресклуба с 11 гласа срещу 9 на Филип Кръстев/Левски/ от общо 23 участвали редакции и медии. Пред  репортерите в залата на пресклуб „България“ двамата споделиха лични мнения и отговориха на въпросите към тях след награждаването.

Маурисио Гарсез:

„Искам да благодаря на първо място за това, че съм тук отново. Това означава, че си върша много добре работата. Ние сме тук да направим това, което треньорите искат от нас.В предното интервю, което имахме тук, казах, че преди не съм бил много добре. Вече през този сезон се чувствам много щастлив, с по-голямо желание. По естествен път нещата се развиват както трябва. Не обичам да обещавам никога, но всеки ден се трудя, за да се случва това. Искам да вкарам много важни голове и да постигнем целите, които има клуба и не сме ги постигнали дълго време.“
„За мен беше много лошо да отпаднем от Европа. Много е лошо да изпаднеш в такава фаза в евротурнирите. Ще имаме достатъчно мачове, в които да забравим за миналото. Най-важното е, което предстои. Най-важното е да се победи. Понякога нещата не се развиват както искаме на терена. Трябва да продължим да се трудим много и да победим. Това радва феновете. Трябва да сме щастливи с това, което правим “.
„Винаги съм бил добър с глава и през миналия сезон. Аз се ядосвах на себе си, защото във всеки отбор, в който съм играл, винаги вкарвах много голове с глава, а тука не бях вкарал. През този сезон вече работя много по-усилено и нещата вече се случват както аз искам“.
„Много е сложно да се говори за Йомов. Той е важен играч за отбора. Тъй като няма да можем да разчитаме на него, ще се опитаме да му помогнем с каквото можем“.
„Вярвам, че можем да се преборим с Лудогорец, но няма смисъл само да говорим и да не се случват нещата на терена. Ако работим повече, ще постигнем всичко“.

Брадли Де Нойер:

„Благодаря на съотборниците, на треньорите, благодаря, че получавам тази награда. Бях в Румъния, но там клубът не беше толкова голям като ЦСКА. Радвам се и имах късмет да дойда тук и да подпиша с голям клуб като ЦСКА“.
За  гола си във вратата на ЦСКА 1948, с който донесе победата на отбора си:
„Като ми попадна  топката не знаех, че това ще стане гол. Шутирах и бях изключително щастлив, защото това беше мач с много емоции. Като видях, че отбелязвам този гол, наистина бях още по-щастлив, че печелим мача. Всеки път като съм с  топката и съм в добра позиция ще опитвам такива удари. Не всеки път ще ми се получава, но ще опитвам“.
„Не беше хубаво отпадането от Европа, не се почувствахме добре. Играем вече за шампионата“.
За червения си картон срещу Сейнт Патрикс: 
„Не беше много умно от моя страна да реагирам на феновете. Отидох към тях, бутна ме един, аз му отвърнах. Ако бях легнал на земята, всичко можеше да се размине. Съжалявам, че го направих това нещо и не бих го направил отново, защото изпуснах следващите мачове“, разкая се Де Нойер.
„След мача веднага не говорихме със Саша Илич, защото празнувахме победата. После говорихме с него и ми каза в други случаи да лягам на земята. Събра се една тълпа, създаде се впечатление, че е имало стълкновение, а то нямаше, просто се бутахме. Саша Илич ми каза просто да лягам на земята и да викам и да не се поддавам на провокациите от феновете“.
„Не мога да кажа кога ще покажем най-доброто. Имаме достатъчно събрани точка. Всеки мач се мъчим да играем най-добре. Не мога да кажа точно кога ще зарадваме феновете с добър футбол. Стараем се да го правим всеки мач. Може би не показваме най-добрия футбол, но печелим точки. Понякога играеш добър футбол, пък не печелиш. Ще се постараем да покажем по-добър футбол.
„Мисля, че тази година ще се преборим с Лудогорец, имам добро предчувствие. Вярвам го! Преди съм чувал за България че се играе приличен футбол, че София е хубав град, има хубави момичета“, завърши в шеговит  тон Де Нойер.