Играчът на 9-и кръг Кристиян Добрев: Искам да се утвърдя като титуляр в Славия!

Играчът на 9-и кръг Кристиян Добрев: Искам да се утвърдя като титуляр в Славия!

Това заяви днес в пресклуб „България“ полузащитникът, след като получи голмайсторската статуетка за Играч на 9-и кръг  в редовната анкета сред футболните треньори и специалисти. За двата отбелязани гола срещу Локомотив София, които донесоха и победата на белия клуб с 2:1, Кристиян Добрев оглави седмичната класация със 7 гласа. С минималната разлика от 1 глас след него е Спас Делев от Лудогорец, автор на едно от попаденията  за внушителното 6:0 срещу Хебър Пазарджик. На трето място с 4 гласа се нарежда Марио Топузов от ЦСКА 1948, който въпреки че не е отбелязал гол, има три голови асистенции за победата на червените срещу Берое с 4:0. Адриан Краев от Левски е с 1 глас за победата на сините срещу Арда.

„Спечелихме много важни три точки. Радвам се, че допринесох за успеха“, заяви след награждаването Кристиян Добрев. Той припомни, че преди година е разтрогнал договора си с Ботев Пловдив по взаимно съгласие и е избрал да продължи кариерата си в Славия. Една от причините да вземе това решение е много добрата възможност за развитие на младите футболисти в най-стария столичен клуб, поясни халфът. Той разкри, че отначало му е било трудно, но след една година се е адаптирал. Има желание да получи шанс за изява в чуждестранен отбор, но сега приоритетът му е да се докаже в Славия. „Най-важно е да играя в Славия редовно. Искам да се утвърдя като титуляр!“, декларира Кристиян Добрев.

Той коментира и загубата вчера срещу ЦСКА-София в 10-и кръг. „Не изиграхме мача както трябва. Задържахме топката, но фалът на Турицов беше за червен картон и ако беше отсъден, мачът можеше да продължи в съвсем различна посока“, изрази своето разочарование Кристиян Добрев.

Той даде оценка и обобщи впечатленията си за професионализма на целия екип в бившия му клуб Порто. „Всички бяха на много по-високо ниво отколкото в България. Ставаш с футбол, лягаш с футбол“, каза Добрев и добави, че най-много му е тежала психически самотата. Иначе, смята той, с труд и воля може всеки да се адаптира към по-строгия режим и тренировките, които са по-тежки и трудни от тези у нас.