Александър Попов: С новия ни спонсор efbet ще имаме широк хоризонт и по-високи цели

Александър Попов:  С новия  ни спонсор efbet  ще имаме широк хоризонт и по-високи цели

На официална пресконференция в Пресклуб  “България” президентът  на  ВК ЦСКА Александър Попов обяви новото партньорство на клуба с efbet.

 „Партньорството с efbet е много важно и открива широк хоризонт пред нас. С подкрепата, която имаме от Сънотех и Хиполенд, а сега и от efbet, ще имаме възможност да гоним по-високи цели и да се фокусираме върху развитието на клуба. Efbet от години подкрепя българския спорт и е един от основните спонсори конкретно и на волейбола. Компанията е генерален спонсор на БФВ и НВЛ”, заяви пред репортерите Александър Попов и добави, че предложението за подкрепа на  efbet е предпочетено след разговори и с други компании. Предимството е в дългосрочното намерение на eдин от най-големите букмейкъри в България да спонсорира отбора, което осигурява по-добри възможности за планиране дейността на клуба за няколко години напред.

Така фирмата, ръководена от Цветомир Найденов, продължава да инвестира в спорта, след като по-рано стана и основен спонсор на баскетболния ЦСКА.

Efbet е и основен спонсор на Първа професионална футболна лига, както и на редица футболни отбори, сред които ЦСКА 1948, Лудогорец (Разград), Берое (Стара Загора), Арда (Кърджали), Хебър (Пазарджик), Българска федерация по волейбол (БФВ), Българска федерация по баскетбол (БФБ), Национална баскетболна лига (НБЛ), Национална волейболна лига (НВЛ) и други.

„Започваме сезона много по-спокойни и съм сигурен, че достойно ще отговорим на отговорностите, които носи екипът на ЦСКА”, коментира още Сашо Попов. Той подчерта, че изминалия сезон е бил доста труден за клуба, който е единственият в България, който плаща наем и консумативи за залата, в която спортуват техните състезатели.

За пример той даде месец януари, когато за наем и консумативи са платени 50 000 лв. Попов поясни, че приоритет за клуба е детско-юношеската школа.

„С помощта на досегашните ни рекламодатели и партньори бихме могли да продължим нейното развитие, но мъжкият и женският ни отбор щяха да имат големи затруднения. Благодарение на Сънотех и efbet  ще се опитаме да изградим боеспособни представителни отбори“.

Попов заяви, че тази година мъжкият отбор е изцяло променен. От миналогодишният състав са останали 4-5 състезатели, но са се завърнали няколко юноши от клуба – д. Димитров, В. Станков, И. колев, В. Пейчев, И. Чолев. Привлечени са Ал. Симеонов и М. Ананиев, както и хърватския национал Ив. Михал. Отборът на ЦСКА започва новия шампионат с домакинство на Добруджа. Попов поясни,че женският отбор ще продължи да дава път на млади и перспективни състезателки.

„ Ивайло Стефанов и Антонина Зетова ще бъдат ръководители съответно на мъжкото и женското направление в ДЮШ. Смятам, че с опита и авторитета си ще допринесат за развитието на треньорите и състезателите от школата. Привлякохме Ваня Соколова и Невен Нешев в треньорския състав, който ще работи с подрастващите“.

Попов подчерта, че най-добрите отбори  при мъжете и жените в България, развиват само едно направление.

„Марица Пд нямат мъжки отбор, а Хебър Пз нямат женски. Ние се стремим да развиваме и двете направления. Ние сме ЦСКА и нямаме други цели,освен да сме шампиони.Мисля, че скоро ще имаме възможност да се борим за титлите“.

Попов заяви, че основен проблем пред клуба си остава залата. За да се построи нова зала е необходимо място, което в София трудно се намира, и доста средства.

„Ние искаме на мястото на сегашната зала да построим нова. Или поне да ни я дадат за стопанисване – имаме възможности да я модернизираме. От 1990 г. ние с наши средства я поддържаме. Иначе щеше да заприлича на плувния басейн и хотела – пълна руина“, уточни Александър Попов.

Той бе категоричен, че правилникът, според който децата за да преминат от един клуб в друг, трябва да плащат, е доста спорен и трябва да бъде съобразен със Закона за спорта

Антонина Зетова каза, че не е оптимистка за развитието на женския ни волейбол.

„Не може 20 години да правиш едно и също и да очакваш различни резултати. Нещата трябва да се променят из основи. Трябва да има голяма конкуренция в първенството – и при девойките, и при жените. Само тогава ще израснат добри състезателки и ще имаме успехи и в големите първенства с  националния ни отбор“.