Любослав Пенев: Няма значение, че Спартак Вн е назад в класирането-това е съперник, който подобрява играта си

Любослав Пенев: Няма значение, че Спартак Вн е назад в класирането-това е съперник, който подобрява играта си

Старши треньорът на ЦСКА 1948  Любослав Пенев даде редовната си пресконференция в Пресклуб „България“  преди мача  със Спартак Вн от 14-ия кръг в efbet лига.  Червените са лидери във временното класиране, а Пенев сподели, че независимо, че са последни в класирането, варненци във всеки мач подобряват играта си.

“Подхождаме сериозно и професионално. Няма значение срещу кого играем – дали ще е първи, втори или предпоследен. Трябва да поддържаме същата линия. Нищо не се е променило. Няма значение, че е по-назад. Това е съперник, който подобрява играта си. Ще подходим сериозно. Дали ще има промени? Най-вероятно да”, каза  Пенев и допълни:

„Времето си върви, мачовете си идват. Има отбори, които имат отложени срещи. Има си програма. Трябва да се каже дали мачовете за Купата ще се изтеглят. Ако съвпаднат с дати за националния отбор, какво става? Аз лично не се притеснявам. Имахме трима национали, могат да станат четири-пет. Нека това нещо да се реши по-бързичко. По възможност да се скъси тази дистанция, но да имаме яснота по темата. Не участвам в изготвянето на календара“, уточни наставникът на ЦСКА 1948.

Той подчерта, че всеки отбор си има фенове, Това, че има Световно първенство, не значи, че всеки мач ще бъде интересен, затова и много хора ще гледат избирателно. Но за него най-важни са предстоящите мачове на ЦСКА 1948.

„Нито съперникът ни за Купата на България е лесен, нито предстоящия мач. В момента не мислим за мача със Севлиево. Чакаме да видим дали ще има скъсяване. Преди това имаме мачове, които да играем за първенството. В момента сме на първа позиция, но това е временно класиране. Искаме да продължим тази линия. Играем добре, играем успешно“, заяви  Пенев пред репортерите и акцентира  върху проблемите със системата ВАР. Според него съдиите много често взимат неадекватни решения, което означава, че не са подготвени и разчитат прекалено много на “вълшебната” система.

“Наблюдавам една тенденция относно съдийството, включително и в последния мач, не само за нас, но и за доста отбори. Не знам какво се случва с ВАР. Има доста аномалии. Не взима адекватни решения. Тримата плюс четвъртия почти винаги изчакват решението на ВАР. Когато нямаше ВАР, се справяха по-добре. Толкова ли не можем да преценим ситуацията, толкова ли не сме подготвени да вземем точното решение и да няма нужда от ВАР? Няма как да има фал в центъра, съдията да е на четири метра и четвъртия да ми казва “той го е пропуснал”. Или не разбираш, или нарочно не отсъждаш. Леко се отклоних, защото това не се случва само с нас, а и с много други отбори. Примери няма да давам, вие ги знаете кои са. Трябва да сме по-подготвени, а не да чакаме винаги тази вълшебна система ВАР. Каравана ли е, катафалка ли е, която погребва и заробва труда на всички тези футболисти, треньори и клубове. Много сериозна тема, за която не вземаме мерки. Ако можех, щях да взема мерки, но, за съжаление, не съм този орган, който трябва да вземе тези мерки. За едни отбори ще натежи, а други ще бъдат много щастливи. Дай Боже да се промени. Не визирам нито един отбор. Базирам се на факти. Това е истината. Това е нещо, което пречи на развитието на българския футбол. И то много сериозно. Това са едни фалшиви успехи. Не бих бил доволен, ако по този начин се развиват срещите. Разочарован съм от начина, по който се случва. Мисля, че сме достатъчно големи, за да погледнем първо себе си и да кажем, че не сме свършили нещо както трябва”, завърши Любослав  Пенев.