Бирсент Карагарен с престижната статуетка за Играч №1 на 13-и кръг

Бирсент Карагарен с престижната статуетка за Играч №1 на 13-и кръг

Днес Пресклуб „България“ връчи статуетката за голмайстор на 13-и кръг на халфа на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен. На церемонията присъства и изпълнителният директор на клуба Лъчезар Димитров.

След 2-та гола срещу Спартак Вн, които донесоха победата на пловдивчани,  футболистът на смърфовете получи 6 от общо 19 гласа в анкетата за Играч на XIII кръг сред футболните треньори и специалисти.  За победния  гол срещу ЦСКА –София  втори с 5 гласа е Якуб Пьотровски от Лудогорец. Илиян Стефанов от Левски е с 4 гласа, след като отбеляза победния гол срещу Ботев Пд за 1:0. Вратарят на Лудогорец Серджио Падт е с 3 гласа, а Венсан Марсел от Хебър е с 1 глас.  

„Много съм щастлив за наградата и се надявам да гостувам отново“, бяха първите думи на Бирсент Карагарен. Лъчезар Димитров също благодари за наградата и похвали опитния футболист: „ Бирсент влага за отбора сърце и душа и пожелавам на всички в Локо Пловдив да му подражават!“

Преди мача срещу Левски на Герена утре отборът на Локомотив Пловдив е физически и психически добре подготвен, поясни Л. Димитров. Той очаква добър мач, но уточни, че не иска да прави конкретна прогноза. Феновете не са забравени, те винаги са ни подкрепяли, добави изпълнителният директор. „Все едно сме преди дерби. Не е лесно да преодолееш Левски“, описа атмосферата в съблекалнята на смърфовете Бирсент Карагарен. „Раздаваш се на максимума и се надяваш на победа“, добави халфът. Той сподели и крайната цел пред отбора – да се класират за евротурнирите. Клубното ръководство не е поставяло конкретна цел, сподели изпълнителният директор.  От футболистите се иска да играят последователно и устойчиво.

Относно острата позиция на треньора на ЦСКА 1948 Любослав Пенев за прекомерната намеса на системата ВАР, Лъчезар Димитров бе сдържан и лаконичен – съдиите и системата трябва да работят паралелно. Според Карагарен трябва още време, за да улегне системата, но трябва да има повече камери и с времето нещата ще си дойдат на мястото.