Ансамбълът и Весела Димитрова с наградите за отбор и треньор на септември

Ансамбълът и Весела Димитрова с наградите за отбор и треньор на септември

„Има още много работа, но стъпка по стъпка ще стигнем до олимпийския връх“, заяви след церемонията Женина Трашлиева

Днес в пресклуб „България“ златните момичета в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова получиха статутката за отбор на м. септември, а  Весела Димитрова прибави пореден „Златен трикольор“ за  треньор на месеца. Дебютният триумф на  грациите на Световно първенство бе оценен  като най-голямото постижение в света на спорта  с огромно мнозинство – 20  гласа от общо 24 медии, участвали в редовната анкета. Ансамбълът доказа пред родна публика, че е достоен наследник на олимпийските шампионки от Токио миналата година, след като извоюва злато в многобоя и на топки и ленти на Световното в зала „Арена Армеец“, а също така си осигури олимпийска квота за Париж 2024. За бронзовия медал на Европейското първенство по волейбол до 20 г. отборът на Мартин Стоев има 3 гласа, а националите по тенис за Купа „Дейвис“ са с 1 глас.

В класацията за треньор на месеца Весела Димитрова води с 18 гласа, Мартин Стоев е с 4 гласа, Валентина Иванова – личен треньор на Стилияна Николова – има 2 гласа.

“За нас е огромна чест да получим тази награда. Много сме радостни, че се представихме достойно на Световното първенство в София. Надявам се да продължим да радваме всички с нашите успехи. Продължаваме да работим и да постигаме нови върхове. До олимпийските игри в Париж има още много работа да свършим, още много състезания, но стъпка по стъпка ще стигнем до олимпийския връх. Не мисля, че работим по-спокойно след спечелената олимпийска квота, защото целите са едни и същи и тренировките също”, каза  Женина Трашлиева.

Тя добави, че момичетата се опитват да се абстрахират от големите очаквания към тях след олимпийската титла на предишния ансамбъл в Токио 2020.

“Благодаря на всички, които са гласували за нас и за тази хубава награда. Щастлива съм, че те са отбор на месеца. Представиха се блестящо на Световното първенство в София и съм горда да бъда техен треньор”,  сподели Весела Димитрова, която многократно е избирана досега за треньор на месеца от 2017 г . насам.

Специалистката съобщи, че са имали ползотворен лагер на Белмекен, с който винаги започва подготовката за новия сезон. Вече е почти готово новото съчетание на топки и ленти, а за композицията на обръчи е избрана музиката. В началото на февруари репортерите ще могат да ги видят за пръв път на контролното.  „Момичетата са много мотивирани. Надявам се, че до края на годината и двете програми ще бъдат готови. Музиките са много въздействащи, но следващата година няма да играем на български фолклор”, поясни още В. Димитрова. Тя е заложила поне с 2 точки повече за трудност, повече ще са точките за хореография и артистичност.

Вече е готова и състезателната програма за следващата година. Ансамбълът ще участва в 4 от 5-те Световни купи, на Европейското първенство в Баку и на Световното първенство във Валенсия.