Джонатан Линдсет: Мечтая да спечеля титлата с ЦСКА и да получа повиквателна за националния отбор на Норвегия

Джонатан Линдсет: Мечтая да спечеля титлата с ЦСКА и да получа повиквателна за националния отбор на Норвегия

На специална церемония в Пресклуб „България“ футболистът на ЦСКА  Джонатан Линдсет бе награден за Играч №1 на 16-ия кръг. За първия си гол при победата над Арда с 3:1 норвежецът получи  9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба  18 футболни треньори и специалисти.  Виктор Генев (Ботев Пловдив)  има 4 гласа, Матиас Тисера (Лудогорец)  е с 3 гласа, а Брайън Морено  – 2 гласа.     

Линдсет благодари на всички, които са гласували за него и заяви:

“Искам да благодаря на моите съотборници за наградата. В момента се намираме на първо място, постигнахме пета поредна победа. Головете винаги дават самочувствие. Разбира се, важно е да бележиш. Никога не си поставям цел колко точно гола да вкарам. Моята цел е да бележа, за да помагам на отбора да побеждава”, каза норвежецът и подчерта, че победата срещу Локомотив Пловдив е важна за тима, тъй като е постигната като гост  срещу добър отбор и въпреки, че Мено Кох се е контузил в края на мача и са играли с  човек по-малко.

“Българската лига е много трудна, играе се много физически футбол. Надявам се, че имаме шанс да преборим Лудогорец за първото място –  трябва да ги поставим  под напрежение”, добави Линдсет и сподели, че преди да дойде тук хората са му казвали, че Левски е много добър отбор, но не ги вижда около ЦСКА в класирането.

“В началото на първенството направихме равенство и загубихме два мача, които не заслужавахме да загубим. Колкото повече работим със Саша Илич, толкова повече попиваме от неговия  шампионски манталитет. Той наистина ни повлия и ни предаде този шампионски дух.Сезонът е дълъг, но ние в момента сме в добра серия. Нашата цел е да продължаваме да печелим. Можем да спечелим всеки мач. Не искаме да губим никакви точки“, каза Линдсет и подчерта, че за него винаги е било мечта  да играе за националния отбор на Норвегия.

„Надявам се, че ако стана шампион с ЦСКА, това ще ми отвори пътя към националния тим”, сподели надеждите си той и припомни как е преминал в ЦСКА.

“Първия път като чух за ЦСКА беше през лятото. Моят мениджър ми се обади и ми предложи Саша Илич да види моята игра, те ме харесаха, както и аз тях. Говорих много с главния скаут на клуба, потърсих информация за ЦСКА. Имах и други оферти от Норвегия и от други страни, но избрах да играя в ЦСКА. Когато Саша Илич говори, аз слушам. Той е бил голям играч на моята позиция. Той ми казва как да посрещам топката, как да отигравам. Разбира се, че приемам неговите съвети“, и каза Линдсет и уточни какви са различията между България и Норвегия:

„Първенството тук е доста различно от нашето в Норвегия. Да, бих посъветвал някой мой сънародник да заиграе тук. Държавата е друга и адаптацията може да е по-дълга, но винаги израстваш, когато играеш извън родината си. Съдиите ме “стреснаха” тук. Доста различни са от тези в Норвегия, особено със системата VAR”, заключи Линдсет.