Венцеслав Стефанов: Първенството тази година е по-оспорвано и интересно, искам Славия да играе в евротурнирите догодина

Венцеслав Стефанов: Първенството тази година е по-оспорвано и интересно, искам Славия да играе в евротурнирите догодина

На специална пресконференция в Пресклуб „България“  президентът на Славия  Венцеслав Стефанов говори по актуални  теми в края на първия полусезон в efbet  лига. Той заяви, че  е доволен от представянето на “белите” до момента, както и от последните изяви на националния отбор, но отново не спести критиките си към съдиите и системата ВАР .

“Много неща в Славия ми харесаха в този сезон, но имаше и такива, от които не  съм доволен. Имаме добър колектив, а в момента расте поредното ни талантливо поколение. Момчетата се бият до последно. Нямаме сериозни финансови възможности като първите три-четири  отбор в класирането, но винаги искаме да играем до последно и да радваме феновете. Вероятно през зимата ще имаме 3-4 нови попълнения, за да се засили конкуренцията, а може и някой да излезе. Имаме амбиции да играем в европейските клубни турнири догодина. Ще бъдем по-добри, ако имаме повече финансови възможности, но няма да разчитаме на псевдозвезди от Европа.,  заяви Стефанов  пред репортерите и коментира  бъдещето на вратаря на “белите” Светослав Вуцов.

„Твърде много се пише за Светльо. Реална оферта няма. Не ми се иска да му се пълни главата с неща, които са в зародиш. Той заслужава да отиде в силен клуб от Европа, но и не само той. Питат за много момчета от Славия, но не сме взели решение да продаваме играчи. На този етап няма нищо конкретно, а само интереси. Даваме шанс на много наши футболисти, които успяват да преминат в добри европейски клубове и да се развиват. Предполагам, че хората чакат края на Световното първенство”, каза  Венцислав Стефанов и засегна и  темата за националния отбор на България.

“Дойде човек със здрави панталони. Сложи младите да играят и те му се отблагодариха. Няма ги вече префърцунените госпожици. Дано продължим по същия начин. Иска ми се много да се класираме за Европейското първенство през 2024 година, но и на следващите големи шампионати. Ако успеем да направим това, няма да има по-щастлив човек от мен”, продължи  Стефанов.

Той коментира съдийството и използването на системата ВАР в двубоите у нас.

“Всички отговорни фактори знаят кой клуб с кой съдия се заиграва. Има такива съдии, които не могат, но има и други, които правят нещата умишлено. Облагодетелстваните винаги са едни и същи. Те пискат най-много. Много клубове са ощетени от ВАР, но и много са поощрени. Извиненията към Славия не ме топлят”, добави  шефът на „белите“, който  в отсъствието на Италия  ще симпатизира на Бразилия на предстоящото Световно първенство в Катар.

Президентът на Славия изрази недоволството си от действията  на  полицията по време на инцидентите   след  последния мач на  Славия срещу Левски, игран миналата седмица. 

“Не мога да разбера защо полицаите не се намесиха. Просто си стоят и гледат. Все едно са скаути.  Ако са скаути, да говорим с тях по други въпроси. Явно трябва сами да си извадим каруцата от калта. Българинът разбира само от две неща – от тояга или да му бръкнеш в джоба”, заключи Стефанов.